Irja Virtanen 90 vuotta

Irja Virtanen täyttää 90 vuotta vappuaattona. Kuva Terttu Virtanen

Irja Virtanen täyttää 90 vuotta vappuaattona. Kuva Terttu Virtanen

Vappuaattona täyttää lempääläinen Irja Virtanen 90 vuotta.

Virtanen on kotoisin Varsinais­Suomesta Pyhärannasta. Lempäälään hän muutti vuonna 1952, kun hän sai paikan kunnalliskodin karjakkona. Aviomies Arvo Virtanen oli töissä samassa paikassa talonmiehenä, joten asunto järjestyi talon puolesta.

Kun 1960-luvulla lopetettiin kunnalliskodin maatilan pito, Irja Virtanen siirtyi laitosapulaisen tehtäviin kunnalliskotiin. Hän jäi sieltä eläkkeelle.

Eläkkeelle päästyään Irja Virtanen oli kymmenen vuotta äitinsä omaishoitajana. Sen jälkeen hän hoiti miestään usean vuoden.

Irja Virtanen oli liittynyt miehensä mukana Lempäälän työväenyhdistykseen jo 1950­luvulla, mutta silloin oli perhe ja työ etusijalla. Hän toimi kuitenkin vuosia työväenyhdistyksen naisjaoston aktiivina toimijana ja kantavana voimana.

Irja Virtasella on iso perhe: kaksi lasta, lastenlapsia ja lastenlastenlapsiakin jo seitsemän.

Nykyisin hän on aktiivinen osallistuja mm. Lempäälän eläkkeensaajien kerhoissa. Jumpat ja jooga onnistuu paremmin kuin monelta nuoremmalta. Kerhoissa hänellä on aina mukana joku käsityö. Monet, monet sukat ja tossut Irja Virtanen onkin neulonut eläkkeensaajien myyjäisiin.

Aikoinaan Irja ja Arvo Virtanen matkustelivat yhdessä, mutta viime vuosina Irja Virtanen on osallistunut Lempäälän eläkkeensaajien matkoille. Viime vuonna matka suuntautui Gotlantiin. Tänä vuonna on kotimaan matkan vuoro, kun kesäkuussa on tiedossa neljän päivän matka Suomussalmelle Raatteentien maisemiin.

Irja Virtanen on hyvin tyytyväinen elämäänsä. Eläkkeensaajien toimintaan ja vanhalla asemalla toimivaan käsityökerhoon osallistuminen virkistävät arkea. Yhdessäolo toisten samanhenkisten kanssa on hänen mielestään yksinäiselle ihmiselle tärkeää.

 

Kuva ja teksti: Terttu Virtanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?