Lenkkarit lähtevät komeroista kohti Tansaniaa

Valokuva: Maria Okkonen

Liikuntakeskus Parkin omistaja Minna Rajamäki toi Ideaparkin Stadiumiin lenkkareita säkeittäin lähetettäväksi Tansaniaan. Laatikko täyttyi Rajamäen tuomista kengistä. Kuva: Maria Okkonen

Lempäälän Ideaparkissa otettiin torstaina 16. huhtikuuta osaa Stadiumin, Asicsin ja LiiKe ry:n hyväntekeväisyyskampanjaan, jolla lahjoitetaan käytettyjä lenkkareita Tansaniaan liikunnanopettajiksi opiskeleville, Tansanian yleisurheiluliitolle ja satoihin ala- ja yläkouluihin Mtwaran sekä Singidan lääneihin.

Paikalle Ideaparkin Stadiumiin torstaina saapui Liikuntakeskus Parkin omistaja Minna Rajamäki mukanaan noin parisataa kenkäparia.

– Perustimme Facebookiin oman tapahtuman, jolla kerättiin käytettyjä lenkkareita hyväntekeväisyyskampanjaa varten. Facebook-tapahtuma perustettiin yhdessä Liikuntakeskus Parkin ja Lempäälän Kisan yleisurheiluseuran kanssa, hän selvittää.

Minna Rajamäki kertoo, että juoksukenkiä kulutetaan Liikuntakeskus Parkin juoksuvalmennuksessa sekä Lempäälän Kisan yleisurheiluseurassa paljon. Kenkiä kertyi siksi paljon lahjoitettavaksi.

– Kenkiä on tullut Liikuntakeskus Parkin asiakkailta, Lempäälän Kisan yleisurheilijoilta sekä muilta lempääläläisiltä. Ihmiset ovat olleet tyytyväisiä, kun ovat saaneet siivota pois vanhat kengät nurkista ja komeroista, Rajamäki sanoo.

– Osa kengistä on tullut pestyinä ja hyvin vähän käytettyinä, osa vähän enemmän käytettyinä, halkeamiakin on ollut. Suomessa niistä menisi vesi läpi, mutta Tansaniassa sellaisia kenkiä voi vielä käyttää.

Keräys on käynnissä 3. toukokuuta asti ja siihen voi osallistua viemällä vanhat hyväkuntoiset lenkkarinsa mihin tahansa Stadium-myymälään.

 

Maria Okkonen

 

Faktaa:

– Stadium, Asics ja LiiKe ry järjestävät hyväntekeväisyyskampanjan 8.4.–3.5., jolla autetaan Tansaniassa eläviä köyhiä liikunnanopiskelijoita, opettajia ja oppilaita.

– Monellakaan tansanialaisella ei ole kenkiä. He kävelevät ja liikkuvat paljain jaloin. Tästä johtuen voi olla mahdotonta aloittaa koulua tai työtä. Kengättömyys voi altistaa myös sairauksille, tai viedä koko terveyden, koska kengättömyys altistaa vakavillekin sairauksille.

– Yksi lenkkaripari kestää jopa 1 000–1 500 kilometriä kulutusta. Suomessa niitä ei kuitenkaan käytetä loppuun asti.

– Lahjoitettavien lenkkareiden toivotaan olevan hyväkuntoiset, pohjien ja nauhojen tulisi olla ehjät.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?