Vappuaattona torstairasteille Hakkariin

Nuorimmille suunnistajille vedetään kelalta maastoon "siimarirata" valkoisella nauhalla. Kuva: Arto Laamanen.

Nuorimmille suunnistajille vedetään kelalta maastoon ”siimarirata” valkoisella nauhalla. Kuva: Arto Laamanen.

Tarpian Suunta järjestää vappuaattona kevään kolmannet torstairastit Lempäälän Hakkarissa runsaspolkuisessa ulkoilumaastossa. Lähtöpaikka ja kartanmyynti on Lempäälän jäähallin ja Hakkarin liikuntahallin välimaastosta. Oravapolkukoululaisille ja muillekin lapsille on Hakkarissa ensimmäisen kerran RR- ja TR-radat.

Oravapolkulaisratojen lisäksi tarjolla on myös vaativa 6,2 km:n, vaativahko 4,1 km:n, vaativahko 3,0 km:n ja helppo 2,0 km:n rata. Lyhyt kahden kilometrin rata on saatavilla myös suurella 1:7500 mittakaavaisella kartalla, joka sopii lasten lisäksi vanhemmille ihmisille, joiden kartanlukua ikänäkö häiritsee.

Rastireitti (RR) on alle 10-vuotiaiden kilpailumuoto, jossa reitti on merkitty karttaan ja viitoitettu maastoon ”siimarinauhalla”. Rastit ovat viitoituksen varrella. Lapsi voi halutessaan kiertää radan viitoitusta pitkin tai tehdä viitoituksesta poikkeavia reitinvalintoja.

Tukireitti (TR) on kilpailumuoto alle 12-vuotiaille. Rastit on sijoitettu vähän matkan päähän maastoon ja karttaan merkitystä viitoituksesta. Rastireitin ja tukireitin viitoitus on tarkoitettu tukemaan lasten etenemistä metsässä, viitoitus toimii ikään kuin ylimääräisenä ”polkuna”.

Vappuaaton torstairastimaasto asettuu Lempäälän Hakkarissa kartan parhaaseen maastonosaan. Kartta on päivitetty vuonna 2015. Ratamestareina toimivat Harri Koski, Pekka Ketonen ja lasten radoilla Reijo Simonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?