Iankaikkisen elämän toivo

Hyvä lehden lukija, olen saanut aiheen josta kirjoittaa, ja se käsittelee Jeesuksen tulemusta, Herran tulemusta.

Kun minulle annettua aihetta pohdin, tuli mieleeni, että on kerrattava evankeliumi Jeesuksesta, jotta voisimme ymmärtää, mitä Herran tulemuksella tarkoitetaan. Jeesus tuli tähän maailmaan meitä kaikkia varten. Maan päällä ollessaan Jeesus opetti meille, että Jumala on hyvä, ja että Hän on meidän taivaallinen Isämme.

Jeesus rakasti ihmisiä, auttoi heitä, siunasi heitä, paransi sairaita, ruokki nälkäisiä ja teki hyvää. Jeesus puolusti heikkoja, epäonnistuneita ja syrjäytyneitä. Jeesus otettiin kiinni ja ristiinnaulittiin meidän syntiemme tähden. Jeesus kantoi meidän syntivelkamme. Jeesus haudattiin, mutta Jumala herätti Hänet kuolleista, ja Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen ja monille sadoille yhtä aikaa ja osoitti elävänsä.

Neljäkymmentä päivää ylösnousemuksensa jälkeen Hän astui ylös taivaaseen. Siitä Raamattu kertoo näin Mark.16:19–20: ”Kun Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin Hänet ylös taivaaseen, ja Hän istui Jumalan oikealle puolelle. Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti yhdessä heidän kanssansa ja vahvisti Sanansa sitä seuraavilla merkeillä.”

Eli Jeesus osoitti elävänsä niin kuin Hän tekee tänäkin päivänä. Apt.1:11 sanoo: ”Tämä Jeesus joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla kuin te näitte Hänen taivaaseen menevän. Raamattu lupaa että Herra Jeesus tulee takaisin ja noutaa seurakuntansa, kaikki Hänen omansa yhtäaikaa kaikkialta maailmasta ylös taivaaseen, ja sitä kutsutaan Jeesuksen tulemukseksi, tai Herran tulemukseksi.”

Jeesus itse sanoo sen näin ja kertoo samalla merkeistä, jotka ennakoivat Hänen tulemustaan Matt.24:5–7: ”Monta tulee Minun Nimessäni sanoen Minä olen Kristus ja he eksyttävät monta. Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista. Katsokaa ettette pelästy. Sillä näin täytyy tapahtua mutta tämä ei ole vielä loppu. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.”

Jeesus jatkaa Matt.24:27: ”Sillä niin kuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva ihmisen pojan tulemus.”

Jeesus sanoo, että Hänen tulemuksensa on kuin salaman leimahdus ja samalla jokainen Jeesuksen uskova, Herran oma otetaan ylös taivaaseen. Eli Jeesus hakee seurakuntansa maan päältä silmänräpäyksessä taivaan kotiin. Paavali kuvaa tämän maailman historian suurimman tapahtuman näin 1 Tess.4:13–17: ”Mutta me emme tahdo pitää teitä tietämättöminä siitä kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niin kuin muut joilla ei toivoa ole. Sillä jos uskomme että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta tuova poisnukkuneet esiin yhdessä Hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran Sanana, että me jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme olla aina Herran kanssa.”

Mutta kun me olemme nähneet Raamatun ennustusten toteutuneen tähän asti, miksi emme uskoisi Jeesukseen, että Hän tulee takaisin ja vie omansa taivaan kirkkauteen, Isän kotiin. Tämä on iankaikkisen elämän toivo. Päästä kerran sisälle taivaan helmiporteista. Siellä ei ole enää sotia, kärsimyksiä, sairautta eikä kuolemaa, vaan kaikki on uudeksi tullut, ja mikä parasta, me näemme Herran kasvoista kasvoihin!

Siunausta ja hyvää kevään jatkoa sinulle hyvä Lempäälän-Vesilahden Sanomien lukija!

 

                                                  Harri Johansson, pastori,

                                                   Lempäälän helluntaiseurakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?