Tältä näyttää uusi koulutus- ja kilpailukenttä

Näin totellaan emäntää: Henna Kettunen (vas.) ja dalmatiankoira Ruuth, Lili Scarpellini ja hovawart Heri sekä Sara Jääskeläinen ja dogo argentino Dera. Kuva: Erkki Koivisto

Näin totellaan emäntää: Henna Kettunen (vas.) ja dalmatiankoira Ruuth, Lili Scarpellini ja hovawart Heri sekä Sara Jääskeläinen ja dogo argentino Dera. Kuva: Erkki Koivisto

Koiraseura LeVeK ry sai viime kesänä valmiiksi uudet koulutuskenttänsä ja kunnostetuksi kerhotalonsa Lempäälässä. Lauantaina 23. toukokuuta on vuorossa avoimet ovet ja kaikelle koirakansalle avoin koiratapahtuma Sotavallantien varrella. Silloin voi uudenuutukaiselle koulutuskentälle mennä kuka tahansa ihmettelemään, mistä ne yhteiskuntakelpoiset koiran oikein tulevat.

Viime vuonna 25 vuotta täyttänyt LeVeK on 200 koiraharrastajan yleisseura, joka järjestää koulutusta ja muuta koiraharrastustoimintaa Lempäälän ja Vesilahden alueiden koiraharrastajille. Uudet kymmeniä tuhansia euroja maksaneet tilat yhdistysväki teki talkootöinä.

Luvassa lajiesittelyä ja koirahierontaa

– Tapahtumassa kerromme koiraharrastuksesta yleensä ja toiminnastamme Lempäälässä sekä esittelemme vähintään Pirkanmaan komeimpia kenttiä ja kesäharrastusmahdollisuuksia, sanoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Henna Kettunen.

– Tervetuloa tutustumaan koiraväkeen. Tapahtumaan saa ottaa koiransa mukaan. Kaikkien koiraihmisten, sellaisten, jotka harrastavat jotain koiraharrastausta yhtä hyvin kuin sellaistenkin, jotka vasta harkitsevat koiran hankkimista, kannattaa ehdottomasti tulla. Lajivastaavamme esittelevät omia lajejaan: tokoa, agilityä palveluskoiralajeja, koiratanssia ja uusimpana uutuutena tottelevaisuusrata rallytokoa näytöksinä. Koirahierojaopiskelijat arvioivat koirien lihaskuntoa ja antavat ohjeita koiran hyvinvointiin. Lisäksi annamme infoa pentukoulusta, arkitottelevaisuudesta eri maastolajeista sekä opastusta pennun hankintaan, Kettunen luettelee.

– Vakioryhmämme pyörivät jo, mutta mahdollisia vapaita paikkoja voi vielä kysyä. Infoamme paikan päällä myös tulevista leireistä, hän vinkkaa,

Koiraväen tapahtumassa on lisäksi arpajaiset, buffetti ja muuta markkinatapahtumaan kuuluvaa toimintaa ja vilskettä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?