Lempäälässä ja Vesilahdessa vaikuttava Krääkkiön Pystykorva kiertää paikallisia lounaspaikkoja. Hännänheilutukset ja haukut jaetaan täällä Sanomien sivuilla. Hyvää ruokahalua, vuh!

Pihviä ja pizzaa mättötyylillä

Lehtipihvi sai kaverikseen ranskalaisia, salaattia sekä muutaman parsakaalin- ja porkkananpalasen.

Lehtipihvi sai kaverikseen ranskalaisia, salaattia sekä muutaman parsakaalin- ja porkkananpalasen.

Mikä paikka?

Lempäälän pizza, kebab & grilli

Faktat

Osoite: Tampereentie 19.
Hinnat: Kebab tai lounaspizza kahdella täytteellä ja salaattipöydällä sekä juomalla 8 euroa, lehti- tai grillipihvi 7,50 euroa.

Yleisvaikutelma

Pizzan juustomäärä huimasi päätä, mutta tomaattikastikkeen oregano oli erilainen toimiva ratkaisu.

Pizzan juustomäärä huimasi päätä, mutta tomaattikastikkeen oregano oli erilainen toimiva ratkaisu.

Entisen grillin nuhjuinen tunnelma on muisto vain, tuumii Pystykorva tassutellessaan kebab-pizzerian ovista sisään. Paikka on sisältä yllättävän avara. Aivan kuin jostain olisi taiottu muutama neliö lisää tilaa. Valoakin tulvii sisälle aiempaa enemmän. Uusi yrittäjä on yksinkertaistanut ja selkeyttänyt sisustusta – pisteet siitä.

Ei ruokalistassakaan ei ole valittamista, varsinkaan kurnivamahaisen kriitikkomme näkökulmasta. On pihviä, burgeria, makkaraperunoita, pizzaa, siipiä ja kebabia. Eli rehdillä mättölinjalla siis mennään.

Hmm, mitähän sitä tilaisi? koira pohtii ja jää haaveilemaan tiskille. Pystykorva havahtuu mietteistään vasta huomatessaan paksun kuolavanan noruvan pitkin karvaista poskeaan.

– Nälkä juilii mahalaukkua sen verran riipivästi, että nyt täytyy tilata kaksi annosta: kinkku-ananas-pizza ja lehtipihvi, kiitos!

Alas istuessaan Pystykorvaa huomaa, että ravintolan seinillä on kaksi televisiota. Miksiköhän? Toinen niistä on mykkä ja pimeä, toisessa kimittää blondi chat-juontaja. Kimitys ei ainkaan nosta nälkäisen karvaturrin mielialaa.

Plussaa tulee tummista nahkapenkeistä. Ne ovat oikein mukavat. Paikat on puunattu ja siistitty, eikä nurkissa ei pyöri villakoiria tai murusia.

Sapuska

Pystykorvan pihvi ei ollut hinnalla pilattu, mutta suurempia makuelämyksiä se ei tuottanut.

Pystykorvan pihvi ei ollut hinnalla pilattu, mutta suurempia makuelämyksiä se ei tuottanut.

Ei muuta kuin alkusalaatin kimppuun. Pystykorva kumoaa lautaselleen vähän vihreätä sekä tomaattia, oliiveja ja jalapenoja.

– Huoltoasemalaatua, huikkaa takkuturkki mussutuksensa lomasta.

Sitten saapuukin lehtipihvi. Liha on vaaleata keskeltä ja reunoilta tummaksi palanutta. Sen päällä kelluu oranssi maustevoinappi. Ranskalaiset näyttävät mäkkäriperunojen kalpeilta serkuilta, joiden kaveriksi on ripoteltu muutama pakastevihannes. Mukana on myös samaa salaattia, jota alkupalaksikin tarjottiin.

Pihvi on verrattain edullinen, mutta saa arvostelijalta karun tuomion.

– Kun kengänpohjaa jäystäisi. Ranskalaiset ovat ihan jees, varsinkin kun kyytipojaksi saa ruiskaista sriracha-kastiketta.

Pizzan saapuminen pöytään vahvistaa karvatassun uumoilut. Uunin ja hellan nupit ovat jääneet aivan liian kaakkoon, koska myös pizzan pohja on saanut väriä runsaanlaisesti. Se ikävä kyllä vaikuttaa myös makuun. Päälle oli holvattu Pystykorvan makuun turhan paljon juustoa, jonka alle muiden täytteiden maut hukkuivat.

Valmiiksi paloitellut slaissit katoavat kyllä ahnaaseen suuhun, mutta ruoka on enemmän mahantäytettä kuin elämys. Pystykorva havaitsee, että pohjan tomaattikastikkeessa on käytetty reilulla kädellä oreganoa. Hyvä idea, tuumaa koira.

Arvosana

pystykorvapystykorvapystykorva

Yhteenveto

Plussaa uudistetusta miljööstä, sriracha-kastikkeesta ja edullisista hinnoista. Ruoan laatu ei kuitenkaan monessa liemessä keitetyn koiran päätä huimaa. Toivottavasti kyseessä on vain alkukangertelua.

Pystykorva vinkkaa

Ravintolan ulkopuolelle on pykätty puinen terassi. Suositellaan käytettäväksi aurinkoisena päivänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?