Wedding Rock Beachvolley Tournament – rantalentopalloa ihan rannalla

 Kuva: Erkki Koivisto

Talkooporukka laittoi toukokuun lopulla hihat heilumaan Hääkivellä. Kuva: Erkki Koivisto

Aivan kesän kynnyksellä eri puolilla Lempäälää vietettiin innokkaasti talkoita. Yksi kohde oli aktiivien voimin jo viime kesänä alulle pantu uusi Hääkiven beachvolleykenttäalue Turuntien varressa Liuhanvuolteen rannalla.

Muutamakymmentä innokasta lentopalloihmistä viimeisteli Hääkivellä paikat kuntoon. Kaksi beachvolleykenttää sai rajansa sekä verkot kiinnikkeineen. Koko kenttäalue aidattiin riista-aidalla, risukkoa poistettiin ja grillikatoskin kunnostettiin. Aurinkolasien ja notkeiden vartaloiden Hääkiven beachvolleykesä 2015 alkoi toukokuun viimeisellä viikolla. Kausi jatkuu aina lokakuun loppuun, mikäli ilmat vain sallivat pelaamisen.

Hääkiven kenttien myötä Lempäälän beachvolleyn harrastusmahdollisuudet paranivat rutkasti. Hakuaikana vakiovuoroja varattiin innokkaasti. Linnuntietä matkaa kuntakeskukseen ei ole kuin kilometri.

– Kaikkia vapaita vuoroja aamusta iltaan voi hakea, sanoo Lempäälän kunnan liikuntakoordinaattori Timo Toivonen todeten, että beachkentät ovat saaneet hyvän vastaanoton. Joka arki-illalle perjantaita lukuun ottamatta on varattu vuoroja.

– Nämä kentät elävöittävät Hääkiveä. Aikaisemmin Lempäälässä oli aika huonosti beachvolleykenttiä. Siksi tämä hanke laukaistiin liikkeelle.

Hääkiven beachvolleykenttäalue on kunnan liikuntapaikka, ja Lempäälän kunnan roolina on kunnossapito ja kenttien käyttövuorojen jakaminen.

Hääkiven kenttiä ei olisi ilman innokasta talkooporukkaa, joka ahkeroi talkoissa ja keräsi sponsoritukea verkostoltaan. Kunnalle koitui menoeräksi 7 000–8 000 euron omatoimiraha.

Lempäälän Kisan lentopallon puuhamies Reijo Jakovuori valmisteli kesän kynnyksellä uusien beachkenttien vihkiäisiä ja avajaisia. Elokuussa eläköityvä kunnanjohtaja, Olli Viitasaari, oli alustavasti lupautunut lyömään aloituslyönnin.

–         Avajaiset eivät olisi mikään biitsiturnaus, vaan siellä on tarkoitus näytösottelu, Jakovuori paljastaa.

Tämän ja tulevien kesien mittaan Lempäälässä voidaan sitten jo järjestää kahden kentän beachvolleyturnaus. Kansainvälisen sellaisen nimi voisi olla komeasti kalskahtavasti Wedding Rock Beachvolley- eli WRB-Tournament.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?