Vaihmalan Hovin kesä on hienostunut

Vaihmalan Hovin kesävieraita odottaa uusi puutarhapaviljonki. Kuva: Katariina Rannaste

Vaihmalan Hovin kesävieraita odottaa uusi puutarhapaviljonki. Kuva: Katariina Rannaste

Kesä on vuoden vilkkainta aikaa hotelli-ravintola Vaihmalan Hovissa. Sesonki alkaa vapusta ja jatkuu syyskuun loppuun asti. Kasvaneen kysynnän vuoksi Vaihmalan Hovia on täksi kesäksi remontoitu ja palveluja täydennetty. Yksi hartaimmin toivotuista uudistuksista on ravintolapuolen laajennus.

– Lounasaikaan käytössä oli aiemmin 20 asiakaspaikkaa. Nyt lounaspuoli laajeni 60-paikkaiseksi, kun ravintolatilaa laajennettiin uudisosalla. Remontilla saatiin poistettua tilanahtaus. Bistro ja terassi olivat viime vuonna äärirajoilla, kertoo Vaihmalan Hovin hotelli- ja ravintolapäällikkö Noona Rissanen.

Näyttävin uutuus löytyy kuitenkin pihamaalta, minne on talven aikana pystytetty puutarhapaviljonki. 1800-luvun Pariisia henkivä paviljonki on tilaus- ja kokousvieraiden käytössä kesäajan.

Possunelämää kartanomaisemissa

Vaihmalan Hovi on panostanut myös lapsiasiakkaisiin. Päärakennuksen golfradan puoleiselle sivulle on tehty lasten leikkipaikka ja kartanorakennuksen pihapiirissä on totuttuun tapaan lampaita. Tänä kesänä lampailla on neljä karitsaa. Uusina asukkaina eläinpuolella möyrii myös kaksi minipossua, nimiltään Hansu ja Hilkka.

Kesän aikana Vaihmalassa järjestetään myös uusia tapahtumia, kuten lauantaibrunssi joka launtai ja kesäperjantaisin grillataan.

Noona Rissanen odottaa tulevasta kesästä vilkasta. Hänen mukaansa kesäviikonloput ovat jo lähes täyteen buukatut hää- ja muille juhlavieraille. Suurin osa liikevaihdosta tulee  juuri kesäaikaan.

– Talvella meillä käy noin sata asiakasta päivässä. Kesällä määrä kaksin- tai jopa kolminkertaistuu. Suurin osa kesäajan asiakkaistamme on yksittäisiä matkailijoita tai hää- tai syntymäpäiväjuhlijoita.

– Remontin ansiosta voimme pitää ravintolan auki yksittäisille matkailijoille, vaikka häävastaanotto olisi salissa meneillään. Uuden ruokailutilan on tarkoitus olla asiakaskäytössä joka päivä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?