Karkkilalainen Teatteri Perä vierailee Lempäälässä

Lapatossun juttuja Museoraitilla

Lapatossu tarinoi Museoraitilla heinäkuussa.

Lapatossu tarinoi Museoraitilla heinäkuussa.

Karkkilalainen Teatteri Perä on harrastajapohjainen kiertuetatteri. Nyt neljättä kesää toimiva teatteri laajentaa tänä vuonna ”reviiriään” ja ulottaa kiertueensa Länsi-Uudenmaan lisäksi myös Pirkanmaalle.

Nimensä teatteri on saanut siitä, että koko näytelmän lavastus ja reksvisiitta mahtuu auton peräkärryyn. Ja mahtuupa sinne myös katsomon istuimet. Peräkärry parkkeerataan Lempäälään, Kuokkalan Museoraitille lauantaina 4.heinäkuuta. klo 14.

Teatteri Perän tämän kesän esityksissä seikkailee sanavalmis ratatyöläinen Lapatossu. Häntä ei tosin työläiseksi voi oikein kutsua, sillä Lapatossu on mestari välttämään työhön tarttumista.

Lapatossun matkassa kulkee hänen paras ystävänsä Vinski. Yhdessä kaverukset matkaavat ympäri Suomea ratatöiden perässä. Matkan aikana he tapaavat monenlaista väkeä – työmiehiä, pomoja, leskirouvia ja kaunita neitoja. Olipa tilanne sitten mikä hyvänsä, Lapatossu löytää nokkeluudellaan keinot selviytyä.

Koko perheelle sopiva, yksinäytöksinen hupailu pohjautuu perinteisiin Lapatossun kertomuksiin. Käsikirjoituksen on laatinut Riikka Herva ja esityksen ohjauksesta vastaa Katiana Chatta.

Teatteri Perälle tuttuun tapaan esitystä vauhditetaan mukaansatempaavalla musiikilla, joka on tänä vuonna Milla Malmbergin käsialaa. Lapatossun roolissa nähdään Virpi Lepistö ja Vinskinä Arttu Sundberg. Muihin rooleihin sukeltavat Milla Malmberg ja Rauni Akkanen. Kiertueaikataulu löytyy Teatteri Perän kotisivuilta tai Facebook-­sivuilta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?