Kavaltaja jätti tilittämättä kahvio- ja jäätelönmyyntivaroja

LeKi:n ex-valmennuspäällikölle kahdeksan kuukautta törkeästä kavalluksesta

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Lempäälän Kisa ry:n valmennuspäällikkönä aiemmin toimineen henkilön törkeästä kavalluksesta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja korvaamaan Lempäälän Kiekkoilun Tuki Ry:lle kavalletun omaisuuden arvona 32 278,52 euroa korkoineen.

Tuomitun tehtäviin oli  kuulunut kahvio- ja jäätelömyynnistä saatujen käteismyyntitulojen tilittäminen pankkiin. Hän ei kuitenkaan tilittänyt pankkiin lainkaan kolikoita 1.6.2012–31.3.2013 välisenä aikana, ja käräjäoikeus katsoi hänen anastaneen myyntituloista tulleita käteisvaroja.

Rikoksesta tekee törkeän  se, että se on tehty pitkähkön eli kymmenen kuukauden aikana ja käyttämällä hyväksi itsenäistä ja luottamuksellista asemaa.

Kaikki kahvio- ja jäätelömyynti on ollut käteismyyntiä, ja asiakkaat maksoivat pääsääntöisesti ostoksensa kolikoilla.

Jo syksyn 2012 kahvio- ja jäätelömyynnissä alettiin huomiota siihen, että pankkitilille kertyy huonosti rahaa. Varojen tilittämättä jättämisestä tehtiin rikosilmoitus toukokuussa 2013. Entinen valmennuspäällikkö jättäytyi tehtävästään kesällä 2013, minkä jälkeen rahojen tilityksissä ei ole ollut epäselvyyksiä. Mies irtisanoutui tehtävästään marraskuussa 2013.

Vankeusrangaistus määrättiin ehdollisena, sillä miestä ei ole aikaisemmin tuomittu rikoksesta.

– Harmittaa kaikkien puolesta vietävästi, että tällaista on päässyt tapahtumaan, sanoo Lempäälän  Kisan entinen toiminnanjohtaja  Jouko Mattila.

Yksi kommentti

  1. Niilo

    Rahat oli vietävä pankkiin, mutta vietävää oli liikaa. Jo se on kumma juttu, vaikka ihan nippelihommasta oli kyse. Vietävästi harmittaa… voi vietävä sentään… Kymmenen kuukautta tähän sitten meni huomata?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?