Nettipalotarkastaja madaltaa kysymyskynnyksen

nettipalotarkastajaAskarruttavatko pelastustiet tai mietitkö mitä tehdä naakanpesälle piipussa? Vastaaja näihin kysymyksiin löytyy yllättävän läheltä.

Viime syksynä alkanut Pirkanmaan pelastuslaitoksen nettipalotarkastaja-kokeilu on tuonut asiantuntevan paloturvallisuuden ammattilaisen sosiaaliseen mediaan hyvin tuloksin. Kokeilu on nyt muutettu pysyväksi ja nettipalotarkastaja Perttu Mukkalaan saa yhteyden Facebookin, Twitterin ja Instagramin kautta yksityisesti tai julkisella viestillä.

Facebookissa henkilprofiilin pystyy myös tagaamaan viesteihin, jolloin ne näkyvät Mukkalalle. Nettipalotarkastaja pystyy myös liittymään ryhmiin. Ainakin vesilahtelaiset-ryhmästä Mukkala jo löytyy.

– Tarkoitus on madaltaa kynnystä kysellä vaikka niitä tyhmempiäkin kysymyksiä. Nettipalotarkastaja on osa turvallisuusviestintää ja yksi tapa, joilla viestiä voidaan välittää. Voimme olla muutakin kuin viranomainen ja tarjota myös kevyempää sisältöä, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen tiedotuspäällikkö Veijo Kaján.

Nettipalotarkastaja sijaitsee fyysisesti Mänttä-Vilppulassa. Siellä Perttu Mukkala toimii palotarkastajana.

– Tavoitteena on tulla hieman lähemmäksi tavallisia kuntalaisia, joita normaalisti on hieman vaikea tavoittaa, Mukkala kertoo.

Mukkalan mukaan kysymyksiä nettipalotarkastajalle tulee laidasta laitaan. Erityisesti ovat kiinnostaneet  pelastustiet, tulisijat ja yleisesti taloyhtiöissä käytävät keskustelut.

– Monesti joutuu kylläkin toteamaan, että en ehkä ole ihan oikea henkilö vastaamaan, mutta yritän ohjata kyselijän oikeaan suuntaan. Kyllä tämä mukavaa on. Netissä toimiminen tuo mukavaa vaihtelua päivittäiseen työhön.

 

Nettipalotarkastaja löytyy täältä:

www.facebook.com/perttupalotarkastaja

Instagramissa ja Twitterissä @perttumukkala

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?