Monipuolista ja tasokasta

Alice Rautasen työ Ruusut ja Liljat on tämän vuoden tuotantoa ja maalattu temperalla.

Alice Rautasen työ Ruusut ja Liljat on tämän vuoden tuotantoa ja maalattu temperalla.

Lempäälän Taideyhdistyksen kevätnäyttelyn jyryttänyt taiteilija Anne Lehtelä kehui maalausten tasoa sekä teknistä monipuolisuutta.
– Jyrytyksessä oli yllättävän korkea taso ja monia upeita töitä jouduttiin jättämään ulkopuolelle tilojen rajallisuuden vuoksi. Ripustuksesta tuli jo nyt tiukka.  Teos ottaa aina tilaa ympärilleen, Lehtelä sanoo.
Lehtelä oli vaikuttunut niin näyttelyssä olevien taulujen tekniikoiden kuin tyylien monipuolisuudesta.  Mukana on kokeilevaa, rouheaa ja rajua taidetta, kubismia, ekspressionismia ja klassista maalaustaidetta henkiviä töitä.
– Joukosta löytyy myös hyviä kokeiluja, spraymaalauksia piirturimuoville ja vahakartongille.
Yhdistykselle kiitosta
Anne Lehtelä päätyi jyryttämään taideyhdistyksen kevätnäyttelyä tutustuttuaan paikallisiin tekijöihin PiiPoon Kulttuurikalenterin yhteydessä.
– Tutustuin siellä aktiiveihin. Meillä oli paljon hyvää keskustelua taiteesta ja sen trendeistä.
Lehtelä on mukana taideyhdistyksissä ja puhuu mielellään niiden puolesta. Lempäälän Taideyhdistys on järjestänyt jäsenilleen erilaisia aktiviteetteja joihin kuuluvat myös kurssit ja maalaustapahtumat.
– On upeaa, että yhdistyksellä on vireää toimintaa ja jäseniä koulutetaan. Taiteilijalle yksi suuri ongelma on vertaispalaute.
– Taiteilija tekee yksinäistä työtä ja kun saa palautetta muilta, uskaltaa paremmin kokeilla jotakin uutta, Anne Lehtelä sanoo.

 

Ehtookotoon kootussa Lempäälän Taideyhdistys ry:n näyttelyssä on esillä kaikkiaan 30 työtä, jotka edustavat laajasti kuvataiteen eri tyylilajeja.
Tekijöinä ovat Terttu Rukakoski, Mirja Herckman, Ritva Liski, Jorma Nuotio, Eero Pilviniemi, Jyrki Toivonen, Kirsi-Marja Pulkkinen,  Alice Rautanen, Ville-Pekka Pulkkinen, Pirkko Veikkolainen, Kristiina Latokangas, Marja Miikki, Pirkko Piirainen, Sinikka Korpela, Marketta Jalonen, Sinikka Arvola, Heli Lonka, Terttu Rukakoski ja Pekka Pulkkinen. Näyttely on esillä heinäkuun loppuun asti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?