Kallion louhinnalle ja murskaukselle lupa Kuljun Asemakylään

Murske kuljetetaan laitokselta Muurannotkontietä, joka risteää talvisin ladun kanssa. Kuva: Erkki Koivisto

Murske kuljetetaan laitokselta Muurannotkontietä, joka risteää talvisin ladun kanssa. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän ympäristöjaosto on myöntänyt 10  vuoden määräaikaisen ympäristöluvan sekä maa-ainesluvan kallion louhintaan ja murskaukseen Lempäälässä Kuljun Asemakylän maastossa. 12 hehtaarin laajuinen  ottamisalue sijaitsee lounaan ja Iso Muurajärven suuntaan Kuljun  Asemakylästä. Ympäristölupapäätös syntyi jaostossa äänestyksen jälkeen.

Lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat louhinta-alueesta noin 800 metrin etäisyydellä Kuljun Asemakylässä ja lähimmät loma-asunnot 900 metrin etäisyydellä. Lähin vesistö on Sorvalammi alueen itäpuolella noin 400 metrin päässä.

Kokonaisottomäärä on 890 000 kuutiometriä. Vuosittainen kiviainestuotannon määrä on noin 160 000 tonnia. Toimintaan käytetään pääasiassa alueelta otettavia maa-aineksia. Laitokselle tuodaan lisäksi vuodessa maksimissaan 9 500 tonnia raaka-aineita käsiteltäväksi.

Murske kuljetetaan laitokselta Muurannotkontietä, joka risteää talvisin ladun kanssa. Kuva: Erkki Koivisto

Murske kuljetetaan laitokselta Muurannotkontietä, joka risteää talvisin ladun kanssa. Kuva: Erkki Koivisto

Kuljetukset alueelta suuntautuvat ensin Muurannotkontietä pitkin Sorvalammentien ja Kylmäkorventien risteykseen. Kuljetukset liikennöidään Kylmäkorven kautta Kuljun  Asematielle sekä Sorvalammentien ja Vanattarantien kautta suurille valtaväylille. Kuljetukset joudutaan tekemään asutuksen läpi. Kohteesta lähtee murskekuljetuksia keskimäärin 30–60 vuorokaudessa.

Ottotoiminta aloitetaan alueen kaakkoisnurkasta edeten kohti pohjoista Alueella saa porata arkisin kello 7–21 ja räjäyttää arkisin kello 8–18. Murskausta tehdään arkisin kello 7–22 ja rikotusta arkisin kello 8–18. Tuotettua kiviainesta saa kuormata ja kuljettaa arkisin kello 6–18.

Kallioalue ei kuulu luonnon- tai maisemansuojelun kannalta arvokkaisiin kallioalueisiin. Alueen läpi kulkee patikointireitti Birgitan polku.

Yksi kommentti

  1. Timo Haavisto

    ’Tilattu päätös’
    Kaverit ja perhetutut päättämässä piittaamatta asemakylän lasten turvallisuudesta koulumatkoillaan. Pistäkäähän äänestäjät jaoston jäsenien nimet mieleen. Vaalit tulee vielä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?