Uusi onnittelulaulu kisaa paikasta perinteisen rinnalla

Enemmän kuin paljon onnea

Tero Autero ei edes koeta syrjäyttää perinteistä Paljon onnea vaan -viisua, vaan tuoda sen rinnalle vaihtoehdon.

Tero Autero ei edes koeta syrjäyttää perinteistä Paljon onnea vaan -viisua, vaan tuoda sen rinnalle vaihtoehdon.

Ei juhlaa ilman onnittelulaulua. Tuttu Paljon onnea vaan raikaa vuodesta toiseen päiväkodeista vanhustentaloihin. Kyseisen kappaleen asema on kiistaton, mutta sille on nyt luvassa kilpailua.

Kansan sivistysrahasto julisti alkuvuodesta kilpailun uuden onnittelulaulun löytymiseksi. Tavoitteena on löytää mahdollisimman moneen onnittelutilanteeseen sopiva laulu. Tero Autero kuuli kisasta siskoltaan, joka oli vieraisilla hänen luonaan Narvassa. Autero nappasi välittömästi kitaran käteensä ja Enemmän kuin paljon onnea syntyi intuitiolla viidessätoista minuutissa.

Intuitio oli selvästi kohdillaan, koska Kansan sivistysrahaston raati valitsi kappaleen kymmenen parhaan laulun joukkoon. Laulu eroaa kilpakumppaneistaan, eikä lainkaan vahingossa. Autero kuunteli netistä aiemman onnittelulaulukilpailun osallistujia ja totesi niiden olevan kovin surullisia. Hän lähti hakemaan lauluun erottautuvaa positiivisuutta ja lisäsi ripauksen irkkuvaikutteita.

– Laulun tekeminen oli kuitenkin yllättävän hankalaa, koska paras on jo tehty. Minulla on tapana tehdä monimutkaisia ja monisyisiä kappaleita, joten tämän kanssa piti hieman jarrutella itseään.

Missä ja kenen esittämänä Autero tahtoisi onnittelukappaleensa kuulla?

–  Ensisijaisesti tietysti tuomariston valitseman esittäjän esittämänä Valkeakoskella 25. heinäkuuta Kansan sivistysrahaston juhlakonsertin päälavalla, hän toteaa hymyillen.

– Myös omilla syntymäpäivillä laulu olisi mukava kuulla, Autero lisää.

Enemmän kuin paljon onnea on ensimmäinen kappale, jonka Autero on lähettänyt kilpailuun. Se ei kuitenkaan jäänyt viimeiseksi, vaan kisaamisesta innostuneena vesilahtelaismuusikko on lähettänyt kappaleitaan muun muassa Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailuun.

Parasta onnittelulaulua voi äänestää Kansan sivistysrahaston nettisivuilla kesäkuun loppuun asti.

Tulipalo teki mutkan Weirdshipin matkaan

Uutta onnittelulaulua saa äänestää kesäkuun loppuun asti Kansan sivistysrahaston nettisivuilla.

Uutta onnittelulaulua saa äänestää kesäkuun loppuun asti Kansan sivistysrahaston nettisivuilla.

Viimeksi Autero esiintyi L-VS:n sivuilla kaksi vuotta sitten bändinsä Weirdshipin kanssa. Bändi oli juuri valittu kymmenen maailman parhaan, vielä ilman levytyssopimusta olevan progebändin joukkoon. Mitä Weirdshipille nyt kuuluu?

– Tampereella Rantatiellä viime syksynä sytytetty tuhopoltto poltti treenikämppämme ja tavaramme täysin. Vain yksi marakassi selvisi palosta, Autero kertoo.

Jo äänitetyistä biiseistä jäi jäljelle yksi, joka oli ladattu yhden bändin jäsenen, Make El Wierdon,  mp3-soittimeen.Palo sai aikaan muutaman kuukauden lamaannuksen, mutta nyt lupaava progebändi on palannut sorvin ääreen ja ensi vuoden alkupuolella pitäisi olla valmista julkaisulle. Samoihin aikoihin Weirdship suuuntaa kiertueelle kohti Keski-Eurooppaa.

Weirdshipin lisäksi Autero soittaa Yhteiskunnan mutantit nimisessä kokoonpanossa ja virittelee omaa soolouraansa. Omaa soolomateriaaliaan hän kuvaa tunteelliseksi, avoimeksi ja rehelliseksi pop rockiksi. Pieni outous kulkee myös aina mukana.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?