LeKi yleisurheilu seuracupin piikkipaikalla

Valtakunnallinen Vattenfall Seuracupin kisaruletti pyörii taas täysillä. Lempäälän Kisa Yleisurheilun joukkueella on puolustettavanaan kahden edellisen vuoden Giga-sarjan finaalin voitto. Hattutempun metsästys käynnistyi Hämeen piirin ensimmäisellä osakilpailulla kotikentällä Hakkarissa.

LeKi Yleisurheilun nuoret kisasivat erinomaisesti ja Giga-sarjan kärkipaikka on ennätyspisteillä jälleen hyppysissä. Lajivoittajia olivat Pinja Kianta (T13 keihäs), Nea Karppinen (T15 100m), Tomy Nurmesniemi (P15 100m), Aleksi Kivelä (P15 2000m) ja Santeri Kuusiniemi (M17 200m). Lisäksi palkintopallisijoituksia tuli lukuisia. Seuracupin toinen osakilpailu kilpaillaan heinäkuun lopulla Forssassa ja varsinainen finaalitapahtuma on Varkaudessa elokuun lopulla.

Uusi vuosi, uudet kujeet

Kapula vaihtuu Seuracupin pikaviesteissä. Olivia ja Sofia Mikkonen näyttävät mallia, taustalla Linnea Antinaho ja Iina Niemelä seuraavat perässä.Kuva: Markku Lipponen

Kapula vaihtuu Seuracupin pikaviesteissä. Olivia ja Sofia Mikkonen näyttävät mallia, taustalla Linnea Antinaho ja Iina Niemelä seuraavat perässä.Kuva: Markku Lipponen

Lempäälän yleisurheilussa tapahtui vuoden vaihteessa muutoksia, kun aikaisemmin Lempäälän Kisan jaostona toiminut yleisurheilu starttasi lajin erikoisseurana. Toiminnallisesti suurin muutos koskee kesän urheilukoulua, jonka vetureina toimivat palkattuina työntekijöinä liikuntatieteiden opiskelijat Tanja Niemi ja Jaakko Laitila. Vilskettä kentillä riittääkin, sillä urheilukoulussa kokoontuu viikoittain lähes 350 lasta ja nuorta. Suomen Urheiluliitto palkitsikin LeKi Yleisurheilun aktiivisesta toiminnasta koulutusstipendillä. Huomionosoituksen sai kaikkiaan 10 eri seuraa ympäri Suomea.

Olosuhteet rajoittavat toimintaa

Yleisurheilukausi on Lempäälässä alkanut monella mittarilla paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Olosuhdeasioissa kuitenkin suunta on vuosi vuodelta huonompaan. Hakkarin kenttäremontin viivästymisestä ei hyvä seuraa, sillä kenttä rapautuu silmissä. Kaikkia yleisurheilulajeja ei Hakkarissa voi, eikä edes saa tehdä. Nykyinen toiminta ja viime vuoden SM-maastojen järjestelyjen onnistuminen ovat yleisurheiluväen voimannäyttöjä. Lempäälään olisikin heti tarjolla yleisurheilun arvokilpailujen järjestelyvastuita mikäli olosuhteet sen vain sallisivat.

 

Teksti: Timo Reunanen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?