Sääksjärvellä löytyi kranaatin kuori

Vaarattomaksi osoittautunut ammus osoittautui ilmeisesti 120-millisen kranaatinheittimen ammuksen kuoreksi. Poliisipartio vei sen mukanaan. Kuva: Eetu Paajala

Ammus osoittautui ilmeisesti 120-millisen kranaatinheittimen kranaatin vaarattomaksi kuoreksi. Poliisipartio vei sen mukanaan. Kuva: Eetu Paajala

Paikalle kutsuttu poliisipartio totesi nopeasti Sääksjärvellä löydetyn kranaatin tyhjäksi kranaatinkuoreksi, joka oli ollut koristekäytössä ja syystä tai toisesta päätynyt Sääksjärven urheilukentälle pelottamaan urheilijoita.

Torstai-iltana 26. kesäkuuta kello 19 aikaan Eetu Paajala oli lähdössä pois tyttärensä jalkapalloharjoituksista, kun hän alkoi tarkemmin katsoa, mitä aidan sisäpuolella juoksuradan viereisellä nurmialueella oikein  on. Se näytti räjähtämättömältä ammukselta.

– Menin  lähempää katsomaan, kun en uskonut näkemääni, sanoo kranaattilöydöksestä ilmoittanut Paajala.

Hän teki välittömästi ilmoituksen hätäkeskukseen. Sisä-Suomen poliisilaitoksen viestintäsuunnittelija Miia Alhfors kiittelee asiallisesta toiminnasta.

– Löytäessään ammuksen siihen ei koskaan pidä mennä koskemaan tai itse kuljettamaan, vaan aina on tehtävä ilmoitus viranomaisille, hän muistuttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?