Samu Nevala paikallisottelun ratkaisija

Kuva: Antti Raunio Jalkapallon vitosdivarin paikallispelin herra ja hidalgo oli LeKi-futiksen Samu Nevala, joka kuvassa taistelee pallosta Vesilahden Visan Aleksi Viskarin ja Toni Aallon kanssa. Nevalan hattutempun siivittämänä LeKi otti voiton lukemin 4 - 1.

Kuva: Antti Raunio
Jalkapallon vitosdivarin paikallispelin herra ja hidalgo oli LeKi-futiksen Samu Nevala, joka kuvassa taistelee pallosta Vesilahden Visan Aleksi Viskarin ja Toni Aallon kanssa. Nevalan hattutempun siivittämänä LeKi otti voiton lukemin 4 – 1.

Vesilahden Visa ja LeKi-futis Lempäälästä otattivat paikallisesta jalkapalloherruudesta yhteen Vesilahden Kirkonkylän tekonurmistadionilla lauantaina 27. kesäkuuta. Joukkueiden sarjataso on vitosdivisioona. LeKi-futis sai pelille salama-alun, kun Joni Hiltunen vei LeKin johtoon kulmapotkun jälkihässäkästä. Kun pelin suurin tähti Samu Nevala siirsi 13. minuutilla LeKin 2 – 0-johtoon, oli ilmassa jo ratkaisun havinaa. Harvalukuinen yleisö kohahti seuraavan kerran 30. minuutilla, kun Nevala iski toisen osumansa.
Lassi Aallon kavennus hiukan ennen taukoa nosti Visan taisteluliekkiä, joka ei kuitenkaan jaksanut toisella 45-minuuttisella roihuta. Nevalan hattutempun täydentänyt kolmas maali tuli pelin lopussa rankkarista, kun Otso Harmaala oli vesilahtelaisista katsellut hiukkaa ennen punakorttia. Peli loppulukemat olivat siis 4 – 1 (3-0) vierastiimi LeKille, joka voitollaan nousi sarjan kärkeen.
– Sanoisin, että olimme parempi kahdesta aika huonosta sakista. Meillä oli matkassa kapea rosteri, joista osa oli vielä vähän vaivaisiakin. Ideamme oli ratkaista peli ekalla jaksolla, mikä sitten mukavasti onnistuikin, tiivisti LeKi-futiksen valmentaja Lassi Lehtonen pelin hengen lempääläisittäin.
– Ensimmäinen paikallisderby ei mennyt meiltä ihan nappiin. Vaikka peli kulkikin aika ajoin ihan mallikkaasti, niin kunnon tekopaikoille ei päästy. Leki taas hyödynsi paikkansa ja salama-alkukin heille sai meidän pakkamme hieman sekoamaan, näki pelin ratkaisun puolestaan vesilahtelaissilmin Visan pelaajavalmentaja Simo Suonsivu.
Tämän kesän vitosdivarin kakkoslohko on todella tasainen. Yhtään heittopussia ei sarjassa ole, joskaan ei yhtään niin sanottua ”ylikylän joukkuettakaan”. Porukat ovat tiivissä kasassa, kärkitiimi LeKin pistesaldo on 17 ja putoajan paikalla olevan Visan 10.
– Pari voittoa ja ollaan taas kärkikahinoissa. Peli on kulkenut hyvin, eikä ole mitään hätää kunhan äijät vain pysyisivät kunnossa ja terveenä, sanoo Simo Suonsivu.
LeKi-futiksen syksy lupaa sikäli hyvää, että joukkue vahvistuu parilla pelaajalla sekä kauden mittaan apuja antaneet B-juniorit ovat paremmin käytettävissä.
– Edustuksella ja B-junnuilla ei ole syyyskierroksella päällekkäin pelejä, kuten Visa-pelin aikana oli. Meille tulee myös pari uutta kaveria mukaan, joten luottavaisesti suuntaamme syyspuolen peleihin nousu neloseen mielessämme, teesitti Lassi Lehtonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?