Yleisurheilukaruselli pyörii

Mennyt viikonloppu oli yleisurheilun lajikarnevaaleille pyhitetty. Valtakunnan suurimman kiinnostuksen kohteena oli keskisuomalainen Pihtipudas, minne kokoontuu valttilaji keihäänheiton edustajat. LeKi-YU:n edustaja Pinja Kianta sai aikaan mahtiheiton 13-vuotisten sarjassa. Kaarelle tuli mittaa peräti 43,58, mikä on ikäsarjan maan kärkitulos. Pihtiputaalla käytiin toinenkin kilpailu, siinä Pinjan keppi lensi 39,24.
Jämsässä pikajuoksukarnevaaleilla Santeri Kuusiniemi jatkoi tuimaa 11 sekunnin haamurajan tavoittelua, loppukisa-aika oli 11,09, mutta myötätuuli pauhasi hiukan liian kovaa takana. Sallituissa oloissa alkuerässä Santeri kellotti ajan 11,15, joten eiköhän 11 sekunnin raja pian rikkoudu. Kuusiniemen ikäsarja on alle 17-vuotiaat.
Eerika Reunasen kevättä ovat varjostaneet jalkavaivat, mutta Jämsässä hän pääsi starttiviivalle ensimmäistä kertaa. Ratakierros eli 400 metriä meni heti omaan ennätysaikaan 60,20. 15-vuotisten sarjassa kilpaileva Nea Karppinen voitti ikäluokkansa 80 metrin aitajuoksun hulppealla ajalla 11,79. Aleksi Kivelä puolestaan sinnitteli 2000 metrillä 17-vuotisten sarjan kakkoseksi ajallaan 6.17.
Kauhavalla kävelykarnevaalkeissa Markus Kyrölän runttaus 10 000 metrillä oli väkevä, aika 45.54 tuotti kakkossijan noin minuutin voittaja Elmo Koivusen takana.
Kokemäelle kokoontuivat kiekonheittäjät, mukanaan LeKi-YU:n tähti Heini Järventausta, joka valmistautuu puolentoista viikon päästä oleviin 22-vuotisten EM-mittelöihin Tallinnassa. Ihan eivät Heinin heitot olleet timanttisimmillaan, kahden kisan tulokset olivat suht’ keskinkertaiset 47,54 ja 48,47. Viitisen metriä pitää herkistelyvaiheen tuoda lisämittaa kaariin, jotta EM-finaalipaikka olisi hyppysissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?