Jotain rakastamisesta…

”Anna rakkauden ohjata kaikkea toimintaasi. Se on maailmankaikkeuden suurin voima.” (Alfred Vogel). Rakkaus ja rakastaminen ovat varmasti asioita, jotka kuuluvat siihen ryhmään, joista on puhuttu ja kirjoitettu hyvin paljon. Myös näkökulmia noihin asioihin on hyvin monia ja rakkautta on monenlaista. Kun palstatilaa on vähän, pitää valita yksi näkökulma.

”Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille” (Luuk.6:31). Hyvin yksinkertaiselta kuulostava ohje, mutta miksi se on usein niin vaikeaa. Elämän mittainen läksy.  Jo vanha kansa sanoi, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Uskon että tuon edellä mainitun asian tiedämme ja olemme huomanneet jokainen. Voisimmeko juuri nyt ajatella tuon edellä mainitun Raamatun ohjeen mukaan?

Minut pysäytti hiljattain guatemalalainen tervehdys; siinä sanotaan muun muassa: ” Jos haluat tehdä jonkun onnelliseksi, ole hyvä ja näytä se hänelle. Jos tahdot antaa hänelle kukkasen, älä odota, että hän kuolee. Lähetä se tänään hänelle rakkaudella. Jos haluat sanoa ”rakastan sinua” kotiväelle tai ystävälle – elämässä, ystäväni, elämässä. Älä odota, kunnes ihmiset kuolevat. rakasta heitä juuri nyt ja näytä, että välität heistä. Tulet itsekin onnelliseksi ja opit antamaan onnea muille.”

Taidan tänään itsekin sanoa kaikille niille, jotka ovat minulle tärkeitä, lähellä sydäntäni tai sydämessäni, että rakastan. Ainutlaatuisia, Jumalan luomia ihmisiä jotka Jumala on tuonut eteeni ja elämääni. Ihmisiä, joista minun pitää olla aivan äärettömän kiitollinen Jumalalle.  Yksi heistä on oma isäni, hän on jo rajan toisella puolella, voin käydä vain hänen haudallaan, mutta osalle voin sanoa sen kasvokkain.

Ja lopulta, miten me ihmiset, jotka niin paljon virheitä jokainen teemme, voimme puhua rakkaudesta? Jälleen Raamattu tulee apuun tässäkin; ”siinä on rakkaus – ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä että Hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.” ( 1. Joh. 4:10). Sen takia me ihmiset voimme rakastaa.

Tom Haavisto

diakoniatyöntekijä

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?