Onhan meillä omakin ”Talvivaaramme”

Lempäälän-Vesilahden Sanomat riepotteli aiheellisesti pääkirjoituksessaan 1. heinäkuuta Euroo­pan tason päät­täjiä Kreikan ja Suomen tason päättäjiä Talvivaaran aiheuttamista miljardimene­tyk­sis­tä suoma­lai­sille veronmaksajille. Kreikka-tappion suuruus veronmaksajille selviää, kun väistä­mät­tömät luot­to­tappiot alkavat realisoitua. Talvivaaran osalta elinkeinoministeri Olli Rehn totesi kesäkuussa, että konkurssipesän hoito maksaa veronmaksajille 11 miljoonaa euroa kuukaudessa. Se on melko tark­kaan kaksi euroa suomalaista kohden joka kuukausi.

Meillä on Lempäälässä oma pikku ”Talvivaaramme”. Kuten kirjoituksessani Lempäälän-Vesilah­den Sanomissa 17. kesäkuuta totesin, niin tyhjänä oleva vanha S-market maksaa lempääläisille ve­ron­­maksa­jil­le 17 000 euroa kuu­kaudessa. Se on 0,76 euroa jokaista lempääläistä kohden joka kuu­ka­usi eli rei­lu kol­man­nes Talvivaaras­ta. Veronmaksajia kohden kustannukset ovat tietysti enem­män. Aika vähällä niin paikal­lis­lehti kuin kun­ta­laisetkin ovat omia virkamiehiämme ja päättäjiäm­me päästä­mäs­sä.

Raimo Sirén

kunnallisneuvos

Lempäälä

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>