Jamboree, ei kun Namboree!

Mariisa Uusitalo ja Ilmari Marttila rakentavat partiolaisten käyttöön tulevaa telttasaunaa. Namboree partioleiri kestää koko Narvan markkinoiden ajan.
Mariisa Uusitalo ja Ilmari Marttila rakentavat partiolaisten käyttöön tulevaa telttasaunaa. Namboree partioleiri kestää koko Narvan markkinoiden ajan.

Jos metsään haluat mennä nyt sä takuulla yllätyt. Narvassa voi markkinoiden aikaan yllättyä vähän joka käänteessä, mutta jotakin ihan uutta löytyy markkina-alueen metsiköstä. Vesilahden Valkohäntien kesäleiri Namboree -15 tuo markkina-alueelle leireilemään nelisenkymmentä sinihuivista partiolaista.

Nuoret leirinjohtajat Ilmari Marttila, 18, ja Mariisa Uusitalo, 19, kertovat, että partiolaisille ehdotettiin mahdollisuutta leireillä Narvassa ja siihen tartuttiin.

– Lisäksi me olisimme kaikki täällä joka tapauksessa töissä, joten pidämme siinä sivussa lippukunnan kesäleirin, Ilmariisaksi nimetty kaksikko nauraa.

Kaikkein pienimmät partiolaiset eivät leirillä ole, vaan leiri on tarkoitettu 10-vuotiaista seikkailijoista ylöspäin.

– Leiriläisille on tehty työvuorolistat, josta näkee kuka on milläkin pisteellä auttamassa. Kiertelemme esimerkiksi juomakärryjen kanssa alueella ja paistamme lettuja, Mariisa Uusitalo kertoo.

Leiriläisten päivä alkaa lipunnostolla ja aamupalalla. Leiriin ja esimerkiksi Kantri ry:n  Nuoriso-leader-rahoitusta saaneeseen telttasaunaan voi tutustua avoimien ovien aikana pitkin viikonloppua. Perjantaina leirin ovet ovat avoinna 13-15, lauantaina 15-17 ja sunnuntana 10-12.

Sunnuntaina markkinavieraat pääsevät katselemisen sijaan osallistumaan ja kokeilemaan kuinka itseltä partiotaidot sujuvat. Leikkimielisissä

Ilmariisa, eli Mariisa Uusitalo ja Ilmari Mattila toimivat Namboree-leirin leirinjohtajina. Maanantain rakennusleirillä nousi  talkoilla partiolaisille telttasauna.
Ilmariisa, eli Mariisa Uusitalo ja Ilmari Mattila toimivat Namboree-leirin leirinjohtajina. Maanantain rakennusleirillä nousi talkoilla partiolaisille telttasauna.

partiotaitokisoissa saattaa olla hyötyä retkikeitintuntemuksesta tai mikättimien tunnistamisesta, Ilmari Marttila vihjaa.

Pelkkää talkoilua ja uurastusta ei leiri tokikaan ole, vaan vapaa-aikaakin on partiolaisille luvassa. Lisäksi perjantaina ohjelmassa on perinteinen leireihin kuuluva haikki, eli yön yli kestävä vaellus.

Vastaavaa jonkin tapahtuman yhteyteen tehtyä leiriä ei kummallekaan johtajalle tule mieleen. Melko uniikista leiristä on siis kyse.

– Jokin aika sitten luin kyllä partiotytöistä, jotka leireilivät Valkoisen talon pihamaalla Washingtonissa. Koskakohan Suomen partiolaiset pääsisivät Kultarantaan, pohtii Mariisa Uusitalo.