Lasten alueella viihtyvät aikuisetkin

Käpylehmästä jousipyssyyn

Ei suuri kurpitsa vaan suuri Fortuna! Fortunan siirrossa apuna olivat talkoolaiset pienemmästä päästä. Kuvassa vasemmalta  Touko Leppänen, Tuukka  Nissinen, Riikka Luukkaala, Vuokko Vähä-Heikkilä ja Veera Vähä-Heikkilä

Ei suuri kurpitsa vaan suuri Fortuna! Fortunan siirrossa apuna olivat talkoolaiset pienemmästä päästä. Kuvassa vasemmalta
Touko Leppänen, Tuukka Nissinen, Riikka Luukkaala, Vuokko Vähä-Heikkilä ja Veera Vähä-Heikkilä

Voisipa melkein taata, että Narvan markkinoilla viihtyy ipana kuin ipana. Touhua ja nähtävää on vaikka kuinka. Lasten alueen vastaava Jaana Marttila kertoo, että erilaisia työpajoja on yhdeksän ja myös eri yhdistykset, kuten MLL ja 4H pitävät omia työpajojaan. Lisäksi perinnekylä-työpajakokonaisuuteen kuuluu useampia pajoja. Kovin nopsasti ei siis puuha markkinoilla lopu.

Jousipyssyn ja miekan tekoa, kaarnalaivoja, käpylehmiä, keppihevosia, kukkaseppeleitä, kutomista, saippuakuplatikkuja ja variksenpelättimiä eli kädentaitoja parhaimmillaan. Jaana Marttila lupaa, ettei aikuistenkaan tarvitse jäädä sivustaseuraajan rooliin, vaan hekin pääsevät halutessaan puuhastelemaan.

Pajat kestävät tunnista kolmeen tuntia. Jos mielii johonkin tiettyyn pajaan, kannattaa olla tarkkana, koska jokin paja saattaa olla markkinoiden aikana vain kerran.

Kädentaitojen lisäksi jättikokoinen Fortuna-peli houkuttelee koko perhettä kisaamaan parhaista pisteistä. Miltä kuulostaisi fortuna-kisa ”aikuiset vastaan lapset”?

Perjantaina klo 14 julkistetaan Heinähattu ja Vilttitossu -lastenryijy markkinoiden päälavalla. Ryijy on esillä lasten alueella markkinoiden ajan. Julkistamisen jälkeen kisaillaan Heinähattu ja Vilttitossu -teemalla ja mukana menossa ovat  kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola.

Musisointia kuullaan Siinan ja Tarun Rytmirummun tahdissa lauantaina lastenalueella ja sunnuntaina päälavan valtaavat Orffit.

Aivan pienimmätkin on huomioitu ja lasten alueelta löytyy paikka vaipanvaihdolle. Lastenruuan lämmityskin onnistuu. Samalla reissulla voi kurkata mitä lampaille ja pupuille kuuluu.

Pärinäpojille ja surinasussuille kiinnostavia juttuja on koottu Valtran konepihalle, jossa ajettavana on polkutraktori poikineen. Lasten alueella on luvassa ennen kaikkea siis hyvää meininkiä.

– Meillä on tässä hyvä ja motivoitunut tiimi, jonka kanssa on tehty pitkään töitä.  Lasten alue on paras paikka olla töissä, saamme leikkiä kolme päivää, Jaana Marttila toteaa.

Lasten alueen ohjelma

Perjantai 10.7.2015

13-17 Lasten alue auki.

13-15 Liisan paja

13-15 Pirtanauhapaja ja kudontapaja

13-15 Namboree15 partioleirillä avoimet ovet

14 Heinähattu ja Vilttitossu -lastenryijyn julkistamistilaisuus päälavalla. Sinikka ja Tiina Nopola vierailulla kisailuja ja visailuja teeman mukaan. Ryijy on esillä markkinoiden ajan lasten alueella.

15-17 Kukkaseppeleitä

15-17 Variksenpelätinpaja

15-17 Miekkapaja

Lauantai 11.7.2015

10-17 Lasten alue auki.

10-12 Kasvinaputusta

10-12 Keppiheppapaja

11-13 Jouskaripaja

12-13 Lounastapaaminen Merjan kanssa leikkimökin kuistilla

12-15 ”Perinnekylä” – työpajakokonaisuus

13.00 Siinan ja Tarun Rytmirumpu lasten alueen lavalla

13.45 Nuoret muusikot lavalla

14.00 Vapaa lava esiintymisille

13-16 Saippuakuplatikkuja

14-16 Miekkapaja

15-17 Variksenpelätinpaja

15-17 Namboree15 partioleirillä avoimet ovet

Sunnuntai 12.7.2015

10-17 Lasten-alue auki.

10-12 Kasvinaputusta

10-13 Namboree -15 leirin ”lähes” viralliset partiotaitokisat

11-13 ”Perinnekylä” – työpajakokonaisuus

12-13 Tarun satu soi

12-13 Lounastapaaminen Merjan kanssa leikkimökin terassilla

klo 13 Orffit – lastenkonsertti päälavalla

14-16 Kukkaseppeleitä

14-16 Keppiheppapaja

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?