Klassikko vie katsojan pariksi tunniksi Lempäälästä Ranskaan

Muskettisotureita kesäteatterin tapaan

Porthos (Jari Lehto), Aramis (Jarmo Ranto) ja D'Artagnan (Arvo Jean- Michael Saarinen) taistelevat kardinaalin joukkoja vastaan.

Porthos (Jari Lehto), Aramis (Jarmo Ranto) ja D’Artagnan (Arvo Jean- Michael Saarinen) taistelevat kardinaalin joukkoja vastaan.

Kuningatar Anna Itävaltalaisen (Rosa-Maria Melin) puuhastelut miehensä selän takana saattavat kuninkaan valtaistuimen vaaraan. Hovineito Constancella (Sanni Lehto) taas on sutinaa muskettisoturien suuntaan.

Kuningatar Anna Itävaltalaisen (Rosa-Maria Melin) puuhastelut miehensä selän takana saattavat kuninkaan valtaistuimen vaaraan. Hovineito Constancella (Sanni Lehto) taas on sutinaa muskettisoturien suuntaan.

Lempäälän Nuorisoseuran Kolme muskettisoturia tuo Ranskan Villa Hakkariin ongelmitta. Juhlavuottaan viettävä nuorisoseura on haukannut klassikossa ison palasen, mutta mutustelee sen kunnialla loppuun asti.

Heti näytelmän alussa esitellään D’Artagnanin, Arvo Jean-Michael Saarisen, laulunlahjat. Menevä kappale lisättynä valovoimaisella esiintyjällä tempaa katsojan välittömästi mukaansa Pariisin kaduille. Janne Engblomin sävellykset ja Anna Eloahon ja Kari Tuomen sanoitukset eivät ole perushuttua, vaan illan aikana kuullaan muun muassa lempääläläis-pariisilaista räpäytystä.

Hovineito Constancen (Sanni Lehto) tehtäväksi jää toimia kuningattaren viestinviejänä herttua Buckinghamille (Sanna Lehtonen). Rakastuneen herttuan reaktiot kaikkeen kuningattareen liittyvään ovat vähintäänkin suurieleiset.

Hovineito Constancen (Sanni Lehto) tehtäväksi jää toimia kuningattaren viestinviejänä herttua Buckinghamille (Sanna Lehtonen). Rakastuneen herttuan reaktiot kaikkeen kuningattareen liittyvään ovat vähintäänkin suurieleiset.

Näyttelijät hoitavat lauluosuutensa kaiken kaikkiaan mainiosti. Saarisen lisäksi Susanna Niemisen Milady, Janne Petäjän kardinaali Richelieu ja Sanni Lehdon hovineito Constance ovat miehiä ja naisia paikallaan. Varsinkin Lehdon ja Saarisen duetto lopussa on kaunista kuultavaa. Laulu olisi vain kaivannut seurakseen livemusiikkia.

Kolme muskettisoturia, Athos (Jukka Saarela), Porthos (Jari Lehto) ja Aramis (Jarmo Ranto) ovat varsinaisia velikultia, jotka suhtautuvat nuoreen D’Artagnaniin isällisesti naljaillen. Kukkoileva tulokas laitetaan nopeasti ruotuun, mutta loppujen lopuksi kaikki taistelevat yhden ja yksi kaikkien puolesta. Miekkoja kalistellaan näyttävästi ja sopivissa määrin. Siksi sujuvaa säilän käyttö on, että harjoitustunteja ei selvästi ole säästelty. Myös puvustukseen on panostettu.

Tarina muotoutuu katsojalle pikku hiljaa. Kuningattarella (Rosa-Maria Melin) on sutinaa englantilaisen herttuan kanssa ja valtaa havitteleva kardinaali saa siitä vihiä. Juonitteleva Milady saattaa kardinaalin käskystä kuningattaren pulaan, josta muskettisotureiden on hänet pelastettava.

Tarinan taustalla kummittelee kammottava vihollinen, Englanti. Kardinaalia pelottaa ihan aiheesta, että ranskalainen kulttuuri hautautuu ylikeitettyjen vihannesten alle. Kesäteatterinäytelmään sovitettu huumori keventää näytelmää ja hymy oli huulilla sekä nauru karehti useampaan otteeseen. Pöksyt lipputangossa huvittivat suunnattomasti varsinkin nuorinta katsojakuntaa.

D'artagnanin (Arvo Jean-Michael Saarinen) ja Athosin ensikohtaaminen ei suju ongelmitta.

D’artagnanin (Arvo Jean-Michael Saarinen) ja Athosin ensikohtaaminen ei suju ongelmitta.

Päähenkilöt ovat hyviä, mutta kuten usein käy, sivuosien esittäjät pääsevät revittelemään enemmän. Tuloksena on hulvattomia hahmoja. Sanna Lehtosen herttua Buckinghamissa olisi ainesta vaikka Putous-hahmoksi. Kuningas Louis XIII (Sari Lahovuori) on myös varsin herkullinen tapaus.

Jari Lehdon ohjaama näytelmä on suunnattu koko perheelle. Aivan pienimmät eivät ehkä kuitenkaan saa tarinasta kiinni ja taistelukohtauksetkin saattavat olla turhan jännittäviä. Alexandre Dumas’in tarina ystävyydestä on joka tapauksessa iätön. Hakkarissa pahikset ovat pahoja, hyvikset hyviä ja tottahan meille onnellinen loppukin suodaan.

Ohjaaja Jari Lehto näyttelee Porthosta Hakkarin kesäteatterissa. Säilä viuhuu näytelmässä useaan otteeseen.

Ohjaaja Jari Lehto näyttelee Porthosta Hakkarin kesäteatterissa. Säilä viuhuu näytelmässä useaan otteeseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?