Sinilevää Mäyriässä ja Vesilahden kirkonkylässä

Viikolla 28. Pirkanmaan virallisilla levähavaintopaikoilla havaittiin hieman sinilevää Pyhäjärvellä Lempäälän Mäyriänrannassa, Vesilahdella kirkonkylän havaintopisteessä, Sastamalan Houhajärvellä sekä Järvenkylänjärvellä Hämeenkyrössä. Sinileviä on ajankohtaan nähden vähän.

Viileä sää hillitsee sinilevien runsastumista, ja tuulet pitävät sinilevät veteen sekoittuneena. Toisaalta runsaat sateet ovat lisänneet järviä rehevöittävää ravinnekuormitusta, ja sopivat olosuhteet, kuten lämmin ja tyyni sää, tulevat toteutuessaan lisäämään sinilevämääriä Pirkanmaan vesistöissä.

Runsaan leväesiintymän aikaan uimista tulee välttää. Sinilevämyrkyt eivät häviä vedestä keittämällä, joten leväistä vettä ei tule käyttää löyly- tai pesuvetenä. Myös pienet lapset ja eläimet on syytä pitää pois vedestä, jossa on sinilevää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?