Veikko Ahvenainen ja harmonikka Narvassa

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund.

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund.

Harmonikkamusiikin suositut taiturit  Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund konsertoivat Narvan Seurantalossa keskiviikko-iltana 22. heinäkuuta.  Lisäksi konsertissa esiintyvät Tammer Hanurit solistina Tuula Mäkinen. Lippuja myydään ovelta.

Ohjelmassa kuullaan kesän säveliä, Dallapé-ajan hittejä, harmonikan parhaita säveliä, Toivo Kärjen suosittuja tangoja, valsseja ja fokseja. Luvassa on musiikkia moneen makuun.

Ahvenainen on pitkän uransa aikana soittanut noin 5 000 soolokonserttia eri puolilla maailmaa mm. Japanissa, Kiinassa, Yhdysvalloissa, Euroopan maissa ja entisessä Neuvostoliitossa. Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle Pro Finlandia mitalin vuonna 2010. Vaimonsa Carina Nordlundin kanssa hän on levyttänyt monia CD-albumeita.

Mestarin levytysennätys

Konsertissa julkistetaan Ahvenaisen uusi CD-albumi Täysikuu, joka sisältää Toivo Kärjen 18 ikivihreää teosta. Ahvenainen teki tällä toukokuussa tekemällään levytyksellä merkittävän suomalaisen musiikkimaailman ennätyksen: Hän on 1 014 levytetyllä kappaleella Suomen ja eräs maailman eniten levyttänein artisti kautta aikojen. Ahvenainen (s.1929) levytti ensimmäisen kerran vuonna 1955 eli hänen ensimmäisestä levytyksestään tulee kuluneeksi tänä vuonna 60 vuotta.

Ahvenainen on kiitollinen siitä, että hän on iästään huolimatta pysynyt soittokunnossa sekä fyysisesti että henkisesti. Kunnon salaisuus on juoksuharrastus ja takana on 31 täyspitkää maratonia. Järki kulkee yhä, ja sormet taipuvat keveästi harmonikan näppäimillä.

– Kehittämäni sormitekniikan ansiosta käteni ei ole vahingoittunut soittamisesta, mainitsee mestarihanuristi. Levytysten teko siis tuskin jää tähän.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?