Järventausta upeasti EM-kisojen kahdeksanneksi

Kuva: Antti-Pekka Sonninen LeKi-YU:n Heini Järventausta teki hienon suorituksen Tallinnan 22-vuotisten EM-kisoissa sijoittumalla kahdeksanneksi. Oma ennätys parani noin metrillä.

Kuva: Antti-Pekka Sonninen
LeKi-YU:n Heini Järventausta teki hienon suorituksen Tallinnan 22-vuotisten EM-kisoissa sijoittumalla kahdeksanneksi. Oma ennätys parani noin metrillä.

Lempäälän Kisan Yleisurheilua edustavan Heini Järventaustan etiäiset pitivät hyvin kutinsa. Kiekonheittäjätär arpikoi vajaata viikkoa ennemmin kauden kohokohtaa, 22-vuotisten EM-kisoja, että oman lajinsa finaaliin pääsemiseksi vaaditaan noin 52 metrin heitto. Urheilijan oma fiilis oli, että sellainen heitto löytyisi omastakin kropasta.
Tallinnan idyllisellä Kadriorgin stadionilla Heini kykeni ylittämään itsensä nakkaamalla karsinnassa kolmannellaan tuloksen 51,71, joka ylitti oman entisen ennätyksen noin metrillä. Heitto riitti kirkkaasti finaaliin, missä Anssi Mäkisen valmennettavan vire säilyi hyvänä. Uran toiseksi parhaalla tuloksella 51,24 urkeni lopulta tie pistesijalle eli kahdeksanneksi.
– Karsintaheitto oli kaikin puolin onnistunut. Tekniikka pelasi, kiekko liiti oikeassa asennossa, olosuhteet suosivat ja kentän rinkikin oli mitä mainioin, ilakoi Heini hymysuin karsinnan jälkeen.
Kahdesti aiemminkin nuorten arvokisoihin osallistunut Heini koki edellisista reissuista olleen hyötyä.
– Minkäänlaista kipsiä ei ollut, päinvastoin oli oikein mahtava fiilis olla kentällä, summasi urheilija tuoreimman arvokisakokemuksensa.
Järventaustaa kannustamaan oli paikalle tullut omien vanhempien ohella muutama muukin lempääläisfani, joiden riemulla ei ollut rajoja nuoren urheilijan mainioiden suoritusten myötäkokijoina.
Heini Järventaustan kohdalla voi puhua selkeästä venymisestä, sillä etukäteistilastoista hän löytyi vasta sijalta 24. Koko lempääläisessä yleisurheilun kansainvälisessä historiassa pistesija vanhimmassa juniori-ikäluokassa sijoittuu aivan kärkipäähän. Vain seuratoveri Ari Pinomäen kaksi aikuisten EM-edustusta vuosina 1990 ja -94 ajavat ohi.
Heinin kisakausi jatkuu SM-kisakarusellilla, ensiksi ovat vuorossa aikuisten Kalevan kisat Porissa heinä-elokuun taitteessa ja elokuun puolivälissä vuorossa ovat ikäluokan SM-mittelöt Lahdessa. Porista voidaan Lempäälään odotella sijoja haarukasta 3 – 6 ja Lahdessa Heinin päämääränä on SM-kulta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?