Pandojen jumpparit voimisteluväen suurtapahtumassa

 

Lempäälän tytöt harjoittelemassa Marjamaille? JOOEI! -esitystä Tuulialan uimarannalla. Kuva: Arto Laamanen.

Lempäälän tytöt harjoittelemassa Marjamaille? JOOEI! -esitystä Tuulialan uimarannalla. Kuva: Arto Laamanen.

Marjastusaika lähestyy, mutta lempääläläiset voimistelijat ottivat ämpärinsä ja suunnan kohti Helsingin kenttiä ja areenoita. Parhaillaan menossa oleva, heinäkuun 12.–18. järjestettävä Gymnaestrada on voimistelun kansainvälinen suurtapahtuma, joka kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 maasta.
Tapahtuma on kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty urheilutapahtuma.

Lempäälän Pandoista tapahtumassa on mukana 25 innokkaan esiintyjän ryhmä. Lempääläläiset voimistelijat esiintyvät kenttäohjelmissa useissa eri näytöksissä. Pienimmät esiintyvät heti avajaispäivänä ja kouluikäiset viikon aikana kolmeen eri otteeseen Summer Life -nimisessä kenttäohjelmakokonaisuudessa. Aikuiset voimistelijat ovat vuorossa keskiviikkona 15. heinäkuuta sekä päättäjäisissä.

Lempäälän innokkaita jumppareita ovat syksyn ja kevään aikana ohjanneet Jaana Leivo, Pia Mäkinen ja Päivi Laamanen.

Joka neljäs vuosi järjestettävällä Gymnaestrada-festivaalilla on edustettuna kaikki voimistelulajit erilaisten esitysohjelmien muodossa, aina akrobatiasta tanssiin asti. Tapahtuma ei sisällä kilpailua, vaan pyrkii tarjoamaan iloa ja elämyksiä jokaiselle, ja valokeilassa on harrastajia ja huippuja rinnakkain.

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävällä festivaalilla nähdään kenttänäytösesityksiä, hallinäytöksiä, iltanäytöksiä, esityksiä kaupunkilavoilla, puistojumppaa ja muita vastaavia tapahtumia ympäri pääkaupunkiseutua. Television välityksellä tunnelmia tapahtumasta voi tavoittaa TV2:sen illoissa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?