Tangokuningatar Susanna Heikki Kuokkalankosken markkinoille

Tangokuningatar Susanna Heikki saapuu esiintymään Lempäälään. Hän vetää uutena tangokuningattarena toisen keikkansa Kuokkalankosken makkinoilla tulevana lauantaina. Kuva: Jani Pihlaja

Tangokuningatar Susanna Heikki saapuu esiintymään Lempäälään. Hän vetää uutena tangokuningattarena toisen keikkansa Kuokkalankosken makkinoilla tulevana lauantaina. Kuva: Jani Pihlaja

Seinäjoen Tangomarkkinoilla valittiin viime torstaina uudeksi tangokuningattareksi kokenut laulajatar Susanna Heikki. Vuosia jatkuneen perinteen mukaan uuden tangokuningattaren järjestyksessään toinen keikka suuntautuu heti Lempäälään, jossa hän esiintyy Kuokkalankosken markkinoilla tulevana lauantaina.

Tämänkertaisessa tangokuningatarfinaalissa oli lempääläisittäin tavallista enemmän jännitettävää, kun superfinaalissa vastakkain olivat Susanna Heikki ja lempääläislähtöinen Erika Vikman. Vielä tänä vuonna nuori Vikman jäi kakkoseksi, mutta kuten hän itse sanoi, tähtäimessä on kuningattaren titteli jo lähivuosina. Samaa sitkeyttä on ollut myös tämän vuoden voittajassa.

– Jollen olisi voittanut nyt, olisin tullut kahdenkymmenen vuoden päästä uudelleen, vitsaili Susanna Heikki voittonsa jälkeen. Hän oli aikaisemmin osallistunut kilpailuun vuonna 1997, jolloin hän voitti tangoprinsessan tittelin.

Susanna Heikki on kotoisin Kolarin Vaattojärveltä. Vaikka hän onkin viimeiset 15 vuotta asunut pääkaupunkiseudulla, lappilaisuus on säilynyt Ssanna Heikin sydämessä ja lapin murre kuuluu vieläkin selvänä puheessa. Hän on opiskellut nuorisotyönohjaajaksi sekä käynyt laulutunneilla ja opiskellut musiikkia. Musiikki ja laulaminen ovat vieneet hänet mennessään, vaikka viime vuosina Susannan päätyö on ollut juontaminen Radio Nostalgiassa. Nyt tähän työhön tulee tauko, sillä tangokuningattaren keikat vievät kaiken ajan ainakin toistaiseksi.

– Kuningatarvuoden syksyyn kuuluu ainakin kaksi isoa konserttikiertuetta. Marraskuussa ”Legendaarinen Olavi Virta Sinitaivas” -kiertue ja joulukuussa ”Kuninkaallinen Joulukonsertti”, Susanna Heikki tietää kertoa.

Superfinaalissa varma ja tyylikäs Susanna Heikki sai kovan vastuksen nuoren Erika Vikmanin energiaa ja pirteyttä pursunneesta esiintymisestä. Viimeisenä esitetty Yön kuningatar -tango vei kuitenkin tuomariston voittopisteet Susanna Heikille.

– Tangossa on intohimoa ja tunnetta. Elän nyt nautinnollista tangoaíkaa ja tarjoan lavoilla tanssijoille sopivaa musiikkia, toteaa onnellinen uusi tangokuningatar.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?