Sadekuurot toivat pikantin lisän markkinoille, mutta markkinaväkeä ne eivät haitanneet. Iloinen tunnelma pysyi yllä koko markkina-ajan.

”Väkkee oli ku Narvan markkinoilla”

Lauantain auringonpaiste toi Narvaan väkeä läheltä ja kaukaa.

Lauantain auringonpaiste toi Narvaan väkeä läheltä ja kaukaa.

Narvan 11. markkinat keräsi Vilkinarolle huikean määrän kävijöitä. Torstaista sunnuntaihin myytiin noin 17 000 lippua ja kun vielä lasketaan päälle talkoolaiset sekä alle 7-vuotiaat, jotka pääsivät markkinahumuun ilman lippua, huitelee kokonaiskävijämäärä 20 000 kävijässä.

Luontoäiti laittoi pitkin viikkoa vettä ripsuttelemalla narvalaisten mielikuvituksen koetukselle. Vesisade kasteli parkkipaikkona käytetyt pellot käyttökelvottomiksi, mutta onneksi kylältä löytyy monenlaista osaajaa ja talkoovoimin sekin este saatiin ylitettyä muun muassa bussikuljetuksin.

Kansainvälistä väriä markkinoille toivat Vesilahden saksalaisen ystävyyskunta St. Georgenin edustajat pormestari Michael Riegerin johdolla. Hyväntuulinen markkinahumu välittyi Saksaan ja muualle maailmaan Lempäälän-Vesilahden Sanomien livelähetyksen kautta. Erityisesti tervahaudan sytyttäminen on kiinnostanut maailmalla ja sitä on katsottu ainakin Yhdysvalloissa, Saksassa, Hollannissa, Isossa-Britanniassa, Portugalissa, Valko-Venäjällä, Tsekissä ja Ruotsissa. Tallenteet markkinoilta ovat nähtävillä osoitteessa lvs.fi/live.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?