Lempääläläiset luottavat päättäjiinsä

Lempääläläiset uskovat oman kotikuntansa vetovoimaan. Kuntaliiton tekemässä kyselyssä kuntalaisia pyydettiin arvioimaan oman kotipaikkakuntansa kilpailukykyä kysymyksellä: ”Kuvittele tilanne, jossa kunnat kilpailevat keskenään siitä, missä kunnassa tai kaupungissa on hyvä asua ja elää. Miten arvioisit nykyisen kotikuntasi sijoittuvan kilpailussa?”

Viisi parasta arviota saivat Lempäälä, Hollola, Hattula, Espoo ja Tampere. Asukkailta tiedusteltiin myös arvioita koskien päättäjien sitoutumista kunnan kehittämiseen.

Monet kyselyyn vastanneet kuntalaiset eivät ole tyytyväisiä siihen, miten kunnan päättäjät pitävät huolta elämisen edellytyksistä. Vain 21 prosenttia kyselyyn vastanneista oli tyytyväisiä, eli samaa mieltä väittämästä ”Kuntani päättäjät pitävät hyvin huolta elämisen edellytyksistä kunnassani”.

Runsas neljäsosa, 27 prosenttia oli väittämästä eri mieltä. Kriittisintä suhtautuminen väittämään on liitoskunnissa, kaupunkimaisissa kunnissa ja muualla kuin kuntansa keskusalueella asuvilla.

– Neljä kymmenestä tutkimuskunnasta saa keskimääräistä positiivisemman arvion väittämästä. Tutkimuskunnista positiivisimmat arviot ovat saaneet Hämeenkoski, Keitele, Petäjävesi, Lempäälä ja Nivala, kertoo tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom Kuntaliitosta.

Tutkimukseen osallistui 40 paikkakuntaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?