LeKi-futiksen B-pojat putosivat niukasti

LeKi-futiksen vanhimmat jalkapallojuniorit B-pojat pelasivat kevätkierroksen 2. divisioonassa viime vuosien tapaan. Matti Tuomisen valmentama joukkue asetti tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen ja samalla mahdollisuuden jatkaa kovia pelejä myös syksyllä. Lopulta 11 ottelun jälkeen LeKi-futiksen kohtalo oli olla ensimmäinen putoaja sarjaa alemmas, kun Tampereen Palloilijat voitti viimeisessä pelissään sarjakakkosen ja nousi kahdella pisteellä lempääläisten ohi.

Sarjasysteemi oli säälimätön, sillä peräti neljä joukkuetta tippui. Kolme voittoa ja 13 pistettä eivät aivan riittäneet, joten LeKi-futis jatkaa pelejään syyskierroksella Tampereen piirin 3. divisioonassa

– Ei voi suuria huraa-huutoja päästellä, sillä emme päässeet tavoitteeseemme. Peli oli raakaa, kun näin moni putosi. Harmittaa, sillä osoitimme kuuluvamme sarjaan, pelasimme ajoittain loistavasti ja pisteitäkin tuli hyvin. Nyt ei vain riittänyt, Tuominen harmitteli.

B-pojat aloittivat kauden loistavasti voittamalla kauden avauksessaan VG-62:n  7-1. Iso venyminen oli myös 5-5 tasapeli kotikentällä sarjan kakkosta FC Ålandia vastaan. Vastapainoksi otteet ailahtelivat liikaa ja etenkin omissa kolisi turhan usein.

– Päästimme yksinkertaisesti liikaa maaleja emmekä olleet fyysisesti tarpeeksi ilkeitä. Myös loukkaantumiset piinasivat ja palapelimme oli melko sekalainen, Tuominen pohti.

LeKi-futiksen Ville Viitaharju sinisessä paidassa oli joukkueensa kantavia voimia. Kuva: Antti Raunio

LeKi-futiksen Ville Viitaharju sinisessä paidassa oli joukkueensa kantavia voimia. Kuva: Antti Raunio

Pelaajista suurinta viittaa kantoi keskikentän maestro Ville Viitaharju, joka palasi Lempäälään Ilveksestä. Hänelle vahvaa tukea tarjosi monipuolinen Aapo Pylkkänen. Tuominen nosti esille myös Toni Vierulan tärkeät maalit sekä Riku Äyräksen taistelijan sielun.

B-pojat ovat tehneet tiivistä yhteistyötä edustusjoukkueen kanssa ja loppukaudella pyrkimys on nostaa B-junioreita yhä enemmän mukaan miesten peleihin. 3. divisioonassa tavoite on voittaa sarja ja ansaita paikka takaisin ensi kaudeksi. Syksyn sarja alkaa LeKi-futiksen osalta 8. elokuuta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?