Kahdet markkinat peräjälkeen

Etteikö kylillä satu ja tapahdu. Sadekesästä huolimatta Narvan markkinat onnistui keräämään samanveroisen kansanpaljouden kuin viisi vuotta aiemmin. Hienosti järjestetty, monipuolinen tapahtuma tervahautoineen keräsi kiitosta sankoilta kansanjoukolta laajalla säteellä.
Hyvän vastaanotton sai niin ikään hyvin organisoitu ja kaikelle kansalle suunnattu jokavuotinen Kuokkalankosken markkinat tangokuningattarineen viime viikonloppuna.
Vielä odotellaan kaikenkirjavan punkkansan kansainvaellusta Lempäälän Puntalan leirikeskuksessa ensi viikonloppuna pidettävään Puntala-rockiin. Se otti 1980- ja 90-luvuilla ensiaskeleensa ja kehittyi 2000-luvulla jokavuotiseksi oman genrensä mekkitapahtumaksi, jossa yleisöä ja bändejä on ulkomaita myöten. Kohtaamispaikka siis sekin.
Kowan teknolokian päivät Alhon tilalla keräsi takavuosina, 1991–2005, Vesilahden Rämsööseen kylän omaan asukaslukuun suhteutettuna valtavan väenpaljouden vuosi toisensa perään. Tapahtuma pantiin toiistaiseksi telakalle, eikä sen jatkoksi päivänvalon nähnyt ja muutaman vuoden välein järjestettävä Maamoottorimusiikkifestivaali ole ansioistaan huolimatta osoittautunut samanlaiseksi kansanjuhlaksi.
Olisi sääli, mikäli myös pitkän historian omaava Kuokkalankosken markkinat tapahtumana lakkaisi. Toivoa pitää, että tapahtumasta vastaava Lempäälän rotaryklubi jaksaa edelleen aktiviteettiaan ylläpitää.
Näitä tällaisia yhteisöllisyyttä edistäviä tapahtumia suosittuine Mansikin kammarin tansseineen ei nimittäin Lempäälässä liikaa aikuisväesölle ole suunnattu – nuorison tarjonnasta nyt puhumattakaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?