Runoja elämästä – kahvitulot taiteilijakodille

Pitkän linjan lausuja Elsi Komu esittää Vesilahden pappilassa torstai-iltana 13.8. tekstejä, jotka ovat ”takkiin tarttuneita ja sydäntä satuttaneita”. Tien varsilla runot -nimisessä ohjelmassa vesilahtelaissyntyinen Komu sitoo tekstit juonnoillaan aikaan, paikkaan, henkilöihin ja itselleen tärkeisiin aiheisiin.

Kansanperinnettä edustavat vanhat muistovärssyt äidin muistovihkoista, yhteiskunnallisia runoja muun muassa Viljo Kajavan ja Veikko Lavin tekstit sekä huumoria Sinikka Nopolan sinkkumonologit. Oiva ja Matti Paloheimon runojen mukanaolo kunnioittaa vesilahtelaista kulttuuriperintöä. Myös luonnon merkittävyys, elämänvoiman etsiminen ja ikääntymisen pohdinta ovat moni-ilmeisen ohjelman sisältöin.

Vesilahdessa syntynyt ja pitkään Joensuussa asunut Komu on harrastanut lausumista eri elämävaiheissaan, aktiivisimmin kuitenkin vasta eläkeikäisenä. Esiintyminen alkoi lapsena Krääkkiössä jo kansakoulussa sekä paikallisen seurantalon vihkiäisissä juhlarunolla yli kuusikymmentä vuotta sitten.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikalle järjestettävän kahvitarjoilun tuloilla tuetaan Paloheimon taiteilijakodin toimintaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?