Kutsumusammatissa

Kaikki seurakunnan virat ja toimet, ammatit ja tehtävät palvelevat seurakunnan perustehtävää.

Raamatussa perustehtävä on mainittu kaste- ja lähetyskäskymuodossa. Seurakunnan tärkeänä  tehtävänä  on saattaa ihmisiä sanan ja sakramenttien ääreen. Työntekijät muodostavat työtiimin, jossa kukin omalta osaltaan vie evankeliumin sanomaa eteenpäin.

Seurakunnan työntekijällä pitää olla herkkyyttä, rohkeutta,  pyyteettömyyttä , nöyryyttä ja aidosti halua auttaa lähimmäisiään. Työntekijän  tulee kuunnella, ymmärtää,  lohduttaa ja tukea kohtaamiaan ihmisiä.  Meidän työntekijöiden käyttäytymisestä ihmiset saavat kuvan seurakunnasta. Ystävällinen kohtaaminen voi madaltaa kynnystä kirkkotielle. Seurakunnassa työntekijöiden tuttuus merkitsee paljon. Pienessä yhteisössä seurakunta saa kasvot työntekijöidensä kautta. Seurakunnan työntekijä on rinnalla kulkija. Lähimmäinen on kohdattava kiireettömästi niin, että hän kokee itsensä arvokkaaksi ja tarpeelliseksi. Rakkauden kaksoiskäskyn noudattamisella päästään pitkälle  asetettuihin tavoitteisiin; ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”.

Omana elämänohjeenani on rukous:  Hyvä Jumala.  Auta minun sydäntäni olemaan niin hiljaa, että voin kuulla, mitä Sinulla on minulle sanottavaa. Auta minua olemaan niin heikko, että voit käyttää minua palveluksessasi. Tee minut niin nöyräksi, että voin iloita toisen menestyksestä, vaikka itse jäisin varjoon. Siunaa ja varjele joka päivä.

 

Eija Nurmi

Vesilahden seurakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?