Tunnelmallinen luomukahvila kadottaa kiireen

Kurjen tilan kesätorilta saa taatusti tuoreita antimia ruokapöytään. Myymässä Ari Hellsten.

Kurjen tilan kesätorilta saa taatusti tuoreita antimia ruokapöytään. Myymässä Ari Hellsten.

Mikä?

Kurjen tilan kesätori ja -kahvila

Missä?

Rautialantie 419

Milloin?

Lauantaisin klo 11 – 14 syyskuun loppuun asti

Maalaistalon vehreä pihapiiri karkottaa kiireen.

Maalaistalon vehreä pihapiiri karkottaa kiireen.

Kurjen tilan kesätorin myyntipöytä notkuu tuoretta salaattia, yrttejä, sipulinippuja ja muita omasta maasta saatuja luomutuotteita. Kun lehtikaalin suosio yllättää ja myytävä hupenee, sitä haetaan pellolta lisää. Tuoreempia herkkuja saa hakea.

Viileästä kesästä johtuen sato on hieman myöhässä, mutta myytävää löytyy silti. Elokuun edetessä kypsymässä ovat ainakin erilaiset kaalit, muutama perunalajike ja maissia, selleriä, chiliä sekä kurpitsoita, vain muutamia mainitakseni.

Kurjen tilan luomukahvilan suolainen piirakka runsaan salaatin kera käy vaikka lounaasta.

Kurjen tilan luomukahvilan suolainen piirakka runsaan salaatin kera käy vaikka lounaasta.

Pihamaalle asetellut pöydät ja tuolit houkuttelevat istahtamaan kiireettömälle kupposelle luomukahvia tai -teetä. Palanen itse leivottua piirakkaa kruunaa hetken. Tarjolla on sekä suolaista että makeaa kastettavaa. Rauhallinen maalaisympäristö ja luomutuotteet ovat sateista huolimatta houkuttaneet paikalle kävijöitä. Paikallisten lisäksi heitä on saapunut aina Helsingistä asti, kertoo tilan emäntä Ira Hellsten.

Ostosten ja kahvittelun lomassa voi käydä tervehtimässä tilan eläimiä. Rapsutellakin saa, Ira Hellsten lupaa. Syksyisiin villasukankudontailtoihin voi ostaa Kurjen tilan lampaista kehrättyä villalankaa. Langan ja kasvisten lisäksi myynnissä on naudanlihaa ja etukäteistilauksia karitsanlihasta otetaan vastaan.

Syyskuussa Kurjen tilalla järjestetään sadonkorjuumarkkinat ja lasten karnevaalit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?