Jättipalsamille pitää antaa kyytiä

Jättipalsami on haittakasvi, joka kannattaa nujertaa kukinnan aikana. Kuva: Eveliina Salo

Jättipalsami on haittakasvi, joka kannattaa nujertaa kukinnan aikana. Kuva: Eveliina Salo

Eveliina Salo nappasi otoksen jättipalsamista muistuttamaan, että kasvi on haitallinen tulokaslaji Suomen luonnossa ja valtaa nopeasti alaa alkuperäislajeilta. Kuva on otettu 27. heinäkuuta Koivistalhontieltä Narvasta, missä Toivolanlammin ympäristön kosteikoissa jättipalsami rehottaa villinä.

– Kasvi pitäisi niittää kukintavaiheessa, jotta se ei ehtisi siementämään. Lisätietoa aiheesta löytyy luonnontieteellisen keskusmuseon ylläpitämältä sivustolta vieraslajit.fi, jonne voi myös helposti jättää havaintonsa haitallisista lajeista. Lempäälässä tuli bongattua myös jättiputki, jonka leviäminen pitäisi saada nopeasti päättymään, Salo kertoo.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?