Välähdys ja harmistus

Tämän vuoden tammi-kesäkuun välisenä aikana autoilijat ovat Lempäälässä saaneet jo 465 kertaa automaattisen muistutuksen siitä, että nopeusrajoitukset on asetettu liikenteeseen noudatettaviksi.

Lempäälässä ei ole vielä kiinteää automaattista liikennevalvontaa. Rikemaksut ja sakot ovat määräytyneet pääasiassa niin  sanottujen siirrettävien yksiköiden ansiosta.

Valkoinen pakettiauto tien varressa näyttää aivan tavalliselta siviiliautolta, mutta automaattisella valvontakameralla varustettuna se on viranomaistehtävissä. Ja se on ollut viime aikoina varsin tuttu näky Lempäälän katukuvassa.

Poliisilta on pyydetty nopeusrajoitusten valvontaa, ja siirrettävä yksikkö, joita on käytössä kaksin kappalein, on ollut toimiva vastaus. Kokemukset ovat liikenneturvallisuuden kannalta myönteisiä. Höltynyt liikennekuri on alkanut taas tiukentua.

Tehovalvontaa ovat poliisilta pyytäneet monet eri tahot aina yksityisiä asukkaita myöten. Poliisi kohdentaa myös omien havaintojensa mukaan täsmäiskuja suosituille ylinopeuspaikoille.

Ylinopeutta ajava autoilija ei voi kikkailla ja laskea nopeuttaan ennen välähdystä, sillä liikkuvan yksikön nopeusvalvontakamerasta ei ole tienposkessa ennakolta varoitusmerkkiä kuten kiinteästä kameratolpasta.

Seuraamusten, huomautusten ja sakkojen,  lukuisuus ilmentää sitä, että kun valvontaa ei ole, kaikki eivät piittaa nopeusrajoituksista. Nyt kesän lähetessä loppuaan Lempäälässä ja Vesilahdessa koulujen syyslukukauden alkamisajankohdan 11. elokuuta kynnyksellä on kaikkien syytä tarkistaa oman kaasujalkansa asento.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?