Lammasniemeä kehitetään puistoalueeksi

Lammasniemen rantalentopallokenttien takana sijaitseva alue on tasoitettu. Alue viimeistellään ensi kesänä.

Lammasniemen rantalentopallokenttien takana sijaitseva alue on tasoitettu. Alue viimeistellään ensi kesänä.

Lammasniemen alueella on meneillään muodonmuutos. Puskia ja puita on kaadettu järvinäkymän tieltä ja lentopallokenttien takana sijaitseva alue on tasoitettu.

– Tarkoitus on kehittää kentän ympäristöä puistomaiseksi piknik-alueeksi, valottaa kunnanrakennusmestari Harri Pitkämäki Lammasniemen alueen tulevaisuutta.

Toiveissa on saada kenttien taakse  pienten lasten uimaranta. Lisäksi lakkautetuilta päiväkodeilta jää ylimääräiseksi leikkivälineitä, jotka on tarkoitus tuoda Lammasniemeen. Grillikatostakin on kaavailtu.

–  Alue on tulossa uudelleenkaavoitukseen ja uudistuksia toteutetaan sitä mukaa kun päättäjät näyttävät vihreää valoa, Pitkämäki toteaa.

Uusi virkistysalue valmistunee ensi kesänä.  Pitkämäki kertoo, että lisäksi kunnan varaston viereen on suunnitelmissa tehdä soutuveneille pienvenesatama. Tämänkin toteutuminen kuitenkin kiinni kaavoituksesta. Pienvenesataman myötä rannat siistiytyisivät, koska rannoilla lojuvilla soutuveneillä olisi oma paikkansa.

Leikkipuisto Narvaan

Harjulan frisbeegolf-radan läheisyydessä sijaitseva Harjulan kenttä on kesän aikana kunnostettu yhteistyössä Ylämäen nuorisoseuran kanssa. Seuraavana projektina on Narvan yleisurheilukentän ja pururadan kunnostaminen. Narvan päiväkodin viereen taas on tulossa yleinen leikkipuisto. Kyselyitä on tullut myös frisbeegolf-radan rakentamisesta Narvaan.

– Kuntalaisilta on tullut paljon toiveita ja niitä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Kuntalaisaloite koirapuiston rakentamisesta Kirkonkylään tulee käsittelyyn 20. päivä. Lisäksi Narvan venesatama sijaitsee huonossa paikassa ja siellä on ollut ilkivaltaa. On toivottu, että se siirrettäisiin Narvajoen suistoon, Harri Pitkämäki kertoo.

Lammasniemen lisäksi tulevaisuudessa retkikohteita kunnostetaan vielä lisää. Säijänselällä, Palhonnokan kohdalla sijaitsevia Kuivasluodon saaria aletaan kehittää ja varustamaan retkeilykäyttöön. Paikalle rakennetaan ainakin laavu. Kuivasluotojen varustamiseen on kevään 2015 muutostalousarviossa varattu vuosille 2015 ja 2016 yhteensä 32 000 euroa, josta avustuksilla ja muulla rahoituksella katetaan 22 500 euroa.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?