Kurkifestivaali 2015 – kuuluttajan pohjanoteeraus

Vesilahdessa pidettiin jälleen Kurkifestivaalit menneenä viikonloppuna. Asun Kaustalan alueella ja tällä kerralla ääni noin 0,5 km päässä tapahtumapaikasta oli jo häiritsevä. Tämä mielipide ei ole täysin subjektiivinen, koska asiasta käytiin keskustelua monien naapurien kanssa.
Ääni on vielä jotenkin ymmärrettävissä, mutta ei sen sijaan kuuluttajan kielenkäyttö. 1.8. noin klo 18.20 lähdin kotoa ulos ja kuuluttaja kehotti väkeä tulemaan sisään huutamalla: ”Tulkaa jo sisään, saatana.” Sitten hän jatkoi epäilevänsä, että joku on vielä vessassa ”muna kourassa”. Muna-aiheen käsittely jatkui ja käytiin kvantitatiiviseen vertailuun eri henkilöiden munien koosta.

En usko olevani liian tiukkapipoinen, kun pidän moista kielenkäyttöä sopimattomana tilanteessa, jossa ääni kuuluu koko kirkonkylän alueelle. Kävin ilmoittamassa asiasta järjestyksenvalvojien esimiehelle, joka lupasi kehottaa kuuluttajia asiallisuuteen. En jäänyt kuuntelemaan häiritsevää tapahtumaa tarkemmin, mutta klo 22-23 korviini kuului jälleen ”perkele”.

Järjestäjän tulee kantaa vastuu siitä, että ollaan edes asiallisia, koska meluhaitta on jo itsessään melkoinen. Samoin tulee varmistaa, että kuuluttajaksi ei päästetä henkilöä, jolla harppaus banaanista mikrofoniin on liian suuri.

Jari Rankila

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?