Jos eivät uimakoululaiset, niin eivät uimaopettajatkaan ole tänä kesänä helpolla päässeet.

Uimaopettajien kesäduuni oli kylmä ja kostea

Hyvä me! Titta Simola,Tuuli Aaltonen, Terhi Kuisma, Susanna Mäki-Krekola ja Kati Heiskanen tekivät kesän hommia hyytävissä olosuhteissa. Kuva: Katariina Rannaste

Hyvä me! Titta Simola,Tuuli Aaltonen, Terhi Kuisma, Susanna Mäki-Krekola ja Kati Heiskanen tekivät kesän hommia hyytävissä olosuhteissa. Kuva: Katariina Rannaste

– Hyviä kelejä odotti alkavaksi koko ajan, ja sitten kesäuintikausi loppuikin, summaa uimaopettaja Titta Simola omat ja kollegoidensa tunnelmat tältä kesältä.

Säät eivät suosineet uimaan opettelevia ja opettavia, mutta koleasta ilmanalasta huolimatta Lempäälän kunnan järjestämät rantauimakoulut olivat varsin suosittuja.

Tunnit järjestettiin säällä kuin säällä, edes ukkosennuste ei osallistujia karkottanut.

– Tunteja ei jouduttu perumaan sään vuoksi. Jos ukkosti, siirryimme rannalle tauolle, toteaa uimaopettaja Terhi Kuisma.

– Ryhmät olivat täysiä, mutta keskeytyksiä tuli hieman aiempia kesiä enemmän. Sairastelujakin oli ehkä enemmän, kuudetta kesää uimaopettajana työskennellyt Kuisma arvioi.

Varustautuminen on tänä kesänä ollut kaiken a ja o. Etenkin Titta Simolalle ja Tuuli Aaltoselle, joilla kiertävinä uimaopettajina ei ollut saunaa, jossa käydä lämmittelemässä. Lämpimänä naiset pysyivät huppareiden, vilttien, kokopitkien märkäpukujen sekä neopreenitossujen ja- hanskojen avulla. Tai ainakin melkein.

– Kauheinta oli, kun veteen piti mennä kylmänkankeana uudestaan, naiset toteavat yksimielisinä.

– Olemme suositelleet vanhemmille, että lapsillekin olisi märkäpuvut. Niitä näkyikin nyt aiempia vuosia enemmän, koko ryhmällä saattoi olla märkäpuvut. Siitä tosin seurasi se, että kun lapset olivat märkkäreissään niin samannäköisiä, heidän tunnistamisensa oli hankalampaa, Kuisma naurahtaa.

Neopreenitossut ovat olleet kesän kuumin asuste. Kuva: Katariina Rannaste

Neopreenitossut ovat olleet kesän kuumin asuste. Kuva: Katariina Rannaste

Myös leikkien avulla ajatukset saatiin pois kylmästä. Kylmänkankeus juostiin pois maalla ja vedessä.

– Tämän kesän suosikkileikki oli Super Mario, jossa hypittiin kivien yli ja oksien ali, kuin videopelissä ikään, Terhi Kuisma kertoo.

Uimakoulut alkoivat 22. kesäkuuta ja päättyivät viime perjantaina 31. heinäkuuta. Lempäälän uimarannoilla vedettiin päivittäin useita eri-ikäisille ja -tasoisille uimareille tarkoitettuja oppitunteja.

Titta Simolan ja Tuuli Aaltosen ohjastamana tänä kesänä valmistui peräti viisi uimamaisteria ja useampia uimakandidaatteja. Lasten uimaan oppiminen on iso asia myös uimaopettajille.

– Parasta työssä on ollut, kun lapset oppivat uimaan, Tuuli Aaltonen toteaa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?