Lempäälässä koiraväelle on osoitettu kuusi uittopaikkaa, Vesilahdessa kaksi. Yleisille uimarannoille koirilla ei ole asiaa.

Turreilla ja Tessuilla on omia polskuttelupaikkoja

Hiidentien koiranuittopaikka I Hiidentie 15:n vieressä on tuttu paikka 5-vuotiaalle jackrussellinterrieri- ja mäyräkoiracocktail Pertsalle. Kuva: Erkki Koivisto

Hiidentien koiranuittopaikka I Hiidentie 15:n vieressä on tuttu paikka 5-vuotiaalle jackrussellinterrieri- ja mäyräkoiracocktail Pertsalle. Kuva: Erkki Koivisto

Helteellä koiran voi päästää viilentymään veteen. Tänä kesänä koiraväellä ylikuumenemisen suhteen ongelmia ei liene ollut, mutta Lempäälästä ja Vesilahdesta löytyy kuitenkin koirien uittopaikkoja, jos nelijalkaisen kaverin ulkoilutukseen haluaa vaihtelua. Järjestyslaki kieltää koirien tuomisen yleisille uimarannoille.

Koirille osoitettuja uimapaikkoja löytyy Lempäälästä kuusi. Haukkuja voi uittaa Nokkatien ja Hääkiven veneenlaskupaikoilla, Myllyrannan ja Uittorannan venesatamissa sekä Hiidentien varrelta löytyvillä kahdella koirauintipaikalla. Kartta uimapaikoille löytyy Lempäälän kunnan www-sivuilta.

– Kunnalla ei ole osoittaa virallisia koiranuittopaikkoja, mutta veneenlaskupaikoilla ja Hiidentien kunnan omistuksessa olevilla rantakiinteistöillä koirien uittaminen on mahdollista, kertoo kunnossapitopäällikkö Antti Jokela Lempäälän kunnasta.

– Uittopaikat eivät ole opastettuja, eikä koirien uittomahdollisuuksista juurikaan kysellä, hän toteaa.

Hiidentien koiranuittopaikka II sijaitsee uuden Hinnonkujan eteläpuolella ennen omakotitaloa. KUva: Erkki Koivisto

Hiidentien koiranuittopaikka II sijaitsee uuden Hinnonkujan eteläpuolella ennen omakotitaloa. Kuva: Erkki Koivisto

Vesilahdessa virkistystä kaipaava koiraväki pääsee polskimaan Lammasniemessä ja Kostialansaaressa.

– Lammasniementiellä on veneenlaskuluiska ja paikka, missä lemmikkiä voi uittaa. Toinen vastaava paikka on Kostialansaaressa, missä on venelaiturit ja veneenlaskuluiska. Ne ovat ehkä parhaiten saavutettavissa olevat paikat Vesilahdella, kertoo rakennusmestari Harri Pitkämäki Vesilahden teknisestä toimesta.

– Virallisia koirien uimapaikkoja ne eivät ole, mutta aina jos joku on kysynyt, näitä kahta olen suositellut. Kyselyjä koirien uittopaikoista tulee muutamia vuodessa lähinnä mökkiläisiltä.

Pitkämäen mukaan koiranomistajat ovat melko hyvin ymmärtäneet, ettei koirien paikka ole yleisellä uimarannalla. Rannoilla on kyltein osoitettu, että koiran tuominen on kiellettyä.

– Koira on saattanut olla perheen mukana matkassa, mutta sivummalla. Toisaalta tilannetta ei pysty valvomaan, koska Vesilahden uimarannoilla ei ole uimavalvontaa. Hyvin koiranomistajat asian ovat kuitenkin ottaneet.

Molemmilla Vesilahden veneluiskilla on jäteastiat, joihin koirankakkapussit voi tipauttaa. Yleisessä käytössä olevat astiat tyhjennetään parin viikon välein. Myös Lempäälässä veneenlaskupaikoilla ja Myllyrannassa on roska-astiat.

Koiranuittajien on syytä seurata sinilevätilannetta, sillä sinilevä on vaarallista myös koirille.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?