Ei kaikki kultaa mikä kiiltää

Firenzessä vieraillut matkailija kertoo ravintola kokemuksestaan. Ikkunassa oli suuri ja kohtuuhintaisen pihvin kuva. Hän tilasi sen ja huomasi äkkiä sen sisällä suuren luun. Ison koon hyöty oli vähäinen. Asiakasta harmitti suuresti. Jokainen meistä on törmännyt usein helppohintaisiin ja usein katteettomiin lupauksiin. Onnea luvataan nopeasti ja vaivatta, kun ostat sitä tai tätä tai noudat annettuja neuvoja.

Kuitenkin tiedämme, että oikotietä onneen ei ole olemassa.Jos olisi maailma olisi tänään varmasti toisenlainen paikka.Lienee totta väite, että periaatteessa me tavoittelemme itsellemme parempaa elämää. Eikä siinä ole mitään väärää, päinvastoin. Kyllä terve järki sanoo milloin ulospäin kiiltävä on kaukana aidosta.Joskus sitä on vaikea erottaa. Jos elämässä ei kaikki ole hyvin niin mitä pitäisi tehdä? Kannattaa miettiä sitä onko minun tapani elää varmasti oikea. Toiseksi haluanko todella edes yrittää sitä, että kaikki tulisi paremmaksi.

Tiedämme toki kaikki, että rakkauden vuorovaikutus on kaiken perusta. Jos lukija tutkit sitä koetko rakkautta tai et niin useimmiten huomaat, ettei elämästäsi puutu rakkautta. Joskus voisi miettiä sitäkin minkälaista ilmapiiriä itse levität ympärillesi. Itse sitä ei läheskään aina huomaa, mutta työtoverit ja ystävät voisivat valaista asiaa. Kyselijälle saattaa toisten arvio olla yllätys. Jos etsimme elämäämme aitoutta ja sisimpäämme ravitsevaa niin mitä kristillinen usko voi käytännössä antaa? Rippikoulaiset vastasivat, että kristillinen usko antaa turvan ja poistaa kuoleman pelon.

Kun katselemme Jeesuksen toimintaa niin häntä aina ympäröivät ihmisjoukot, Jeesuksen henkilö veti heitä puoleensa. Miksi? Koska hänellä oli sellaista annettavaa mitä toiset eivät pystyneet antamaan. Hän antoi turvan ja tarkoituksen.Jeesus ei lupaillut tyhjiä sen aikalaiset pian huomasivat. Jeeesuksen vaikutuksesta elämän laatu parani. Eivät ongelmat ja vaikeudet suinkaan loppuneet, mutta ne oli helpompi, kestää koska Jumala oli kaiken takana Mitä kristillinen usko voi antaa selviää, kun itse tutkimme Raamattua.

Eräs mies kertoi ottavansa kaikki asiat ­niin olit kuin surutkin Jumalan kädestä, koska kaikki vaikuttaa Raamatun lupauksen mukaan hyväksi niille jtka rakastavat Jeesusta. Kristillinen elämä ei suinkaan ole helppo, mutta siihen sisältyy siunaus. Se on pääasia.

Heikki Miettinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?