Puulaakipalloilua Lammasniemessä

Jarkko Nenonen esittelee hyppy- ja lyöntitekniikkaansa. Välibaarin joukkueen Mika Peltola tarjoaa kovan haasteen ulottuvalla torjunnallaan Lammasniemessä järjestetyssä lämminhenkisessä höntsyrantalentopalloturnauksessa. Kuva:Emmi Ali-Löytty

Jarkko Nenonen esittelee hyppy- ja lyöntitekniikkaansa. Välibaarin joukkueen Mika Peltola tarjoaa kovan haasteen ulottuvalla torjunnallaan Lammasniemessä järjestetyssä lämminhenkisessä höntsyrantalentopalloturnauksessa. Kuva:Emmi Ali-Löytty

Vesilahden Lammasniemessä palloiltiin viime lauantaina 8. elokuuta Lammasniemiturnaus nimellä kulkeva höntsybiitsipalloturnaus, jossa kymmenen puulaakitasoista joukkuetta otti toisistaan mittaa rennossa hengessä upealla hiekka-alustalla.

– Koska perinteistä Krääkkiö-turnausta ei enää tänä vuonna tapahtunut, haluttiin järjestää tälle suunnalle kuitenkin pelit. Ei täällä Pirkanmaalla tai lähiseuduilla liian montaa vastaavaa ole, Riku Nissilä järjestävästä seurausta – Kummolan mafiasta – kertoo.

Turnaukseen mahtui mukaan kymmenen ensin ilmoittautunutta joukkuetta. Tarina kertoo, että useampikin halukas joukkue jäi rannalle. Koska Lammasniemessä on vain kaksi kentää Krääkkiön neljän sijaan, joukkueiden määrää jouduttiin rajaamaan.

– Aika helppo tämä oli järjestää. Edellisenä torstaina tehtiin töissä 52 metriä aitaa kentän ympärille, jottei pallot lennä pelatessa kohtuuttoman kauas. Muuten tätä alettiin kuukautta aikasemmin järjestämään, Niin ikään Kummolan mafiaa edustavat Saska Sarén valaisee.

Koko Lammasniemen alue oli turnausväen käytössä lauantaina, mikä mahdollisti pelien jälkeen saunomisen sekä asiaan kuuluvat jälkipelit. Tapahtuman ammattituomareiden palkkiot, tilavuokrat ynnä muut kulut katettiin keräämällä pienet osallistumismaksut joukkueilta sekä paikallisten yritysten toimiessa Kummolan mafian sponsoreina.

– Ylämäen nuorisoseura tuli kutsusta pyörittämään grilliä, josta sai purtavaa pelien yhteydessä. Krääkkiö-turnausta järjestänyt Reijo Mehto auttoi meitä paljon ja hankki lisenssit omaavat tuomarit pelit viheltämään. Vesilahden nuoriseura puolestaan järjesti paikalle musiikit tunnelmaa luomaa, Sarén listaan yhteistyökumppaneita.
– On ollut niin onnistunut tapahtuma, että kyllä olisi tarkoitus järjestää ensivuonna uudelleen, Nissilä päättää.

Kirjavaa tasoa ja rentoa tunnelmaa

 – Tämä hiekka on ihan erilailnen pelata kuin Krääkkiössä ollut nurmipohjainen kenttä, kiittelee Vesilahden Visan naisten edustusjoukkueen monivuotinen runkopelaaja Sari Vastamaa Lammasniemen beach-kentän pohjaa.

– Tämä hiekka on ihan erilailnen pelata kuin Krääkkiössä ollut nurmipohjainen kenttä, kiittelee Vesilahden Visan naisten edustusjoukkueen monivuotinen runkopelaaja Sari Vastamaa Lammasniemen beach-kentän pohjaa. Kuva: Emmi Ali-Löytty

Yleisesti sekä pelaajat, yleisö että tuomarit kehuivat turnauksen puitteita sekä järjestelyjä.

– Tällaisia turnauksia harrastelijoille tarvitaan. Taso vaihtelee, mutta se on vain hyvä asia. Kokeneemmat ja harrastelijat kaikki mahtuvat mukaan. Vihelletään pelit tason mukaan ja seurataan turnauksen omia sääntöjä, aurinkoisesta turnaussäästä nauttinut tuomari Ilmo Parviainen miettii.

– Olen täältä kotoisin. Kiva tulla kotiseudulle pelailemaan kun täällä on niin hyvä tunnelmakin, kertoo Pistenikkareiden kapteeni Timo Kirstua syyn, miksi tulla kesäisin Vesilahteen turnaukseen.

– Ei olla kriittisiä alustoista, mutta on tällainen kenttä ja turnaus mukavaa vaihtelua tavallisen höntsäämisen sijaan, pohtii puolestaan Pistenikkareiden syömähammas Olavi Mäkinen.

Voiton turnauksessa vei puhtaalla pelillä pääasiassa Lempäälän Jyryn juniorijoukkueissa esiintyneistä ja nykyisen edustusjoukkueen staroista koostuva joukkue Marabello. Pitkälti sama joukkue voitti viime vuonna Krääkkiö-turnauksen.

– Voitto tuli välierän jälkeen varsin helposti. Semifinaali Välibaarin joukkuetta vastaan oli meidän tiukoin peli, mutta tuntuu kyllä hyvältä voittaa ensimmäinen Lammasniemiturnaus, Marabellon sielu ja ruummillistuma Olli Uusitalo hehkuttaa.

Toiseksi tuli Visa:n joukkue ja kolmanneksi Välibaari voitettuaan pronssiottelussa Revohkan.

Säiden pääasiassa suosiessa yllättävän paljon yleisöäkin löysi tiensä Lammasniemeen. Onnistunut tapahtuma poikii toivon mukaan jatkoa ensi vuosina. Kahdella kentällä pelattaessa joukkueiden määrä on auttamatta pakotettu pysymään maltillisena, mutta joka tapauksessa tällaiselle lentopallon ja palloilun ystäviä yhteensaattavalle tapahtumalla on epäilemättä selkeä tilaus nyt ja jatkossa.


 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?