Palveluista ja kunnan houkuttelevuudesta ydinkysymys?

L-VS (12.8.2015) esitteli Lempäälän uuden kunnanjohtaja Heidi Rämön. Sympaattista henkilökuvaa täydensi hienosti kunnanjohtajan omakohtainen vahva side jalkapalloon. Toivottavasti se aktivoi myös kuntalaisia yhä lisääntyvään liikuntaharrastukseen.

Mutta sitten suora lainaus lehdestä;”Jotta Lempäälä menestyisi, on keskustan kehittäminen … kunnan tulevaisuuden ydinkysymys.”

Keskustan kiinteistöjen omistajat ovat siis onnistuneet jo ennen virkakauden alkua ehkäisemään uhkaavaa omaisuusarvojen laskua.

Lempäälä on perinteisesti suhtautunut myönteisesti kuntaan pyrkiviin yrityksiin ja tehnyt niiden tarvitsemat infran muutos- ja uusrakentamiset yritysten toivomusten mukaisesti. Sinänsä näin kunnan nykyään on toimittava. Työpaikkojen lisäyksen ohella rakennuskohteiden ja niiden välittömien ympäristöjen maanomistajat ovat hyötyneet. Asukkaiden viihtyvyyttä ei erityisemmin ole otettu huomioon, mutta Tampereen läheisyys on taannut lisääntyneen asukasmäärän. Toisaalta tästä ei ole ollut suurta haittaa muualla kuin Sääksjärvellä, jossa sumeilematta on rakennettu aikanaan moottoritie ja vielä edelleenkin teollisuuskiinteistöjä asutuksen sekaan. Moottoritien meluvalli on edelleen rakentamatta, vaikka kyseinen moottoritie on rakennettu jo 60-luvulla.

Sääksjärven Rudus-hankkeen yhteydessä sopii kysyä, että olisiko vastaava hanke edennyt näin pitkälle, jos murskaamoa suunniteltaisiin vajaan kilometrin etäisyydelle keskustan, Harakkalan tai Hakkarin asuinalueista. Varmaankin kunnan johto olisi sen hankkeen jo lobbausvaiheessa todennut mahdottomaksi.

Voisiko sittenkin kuntalaisten palvelujen toimivuus (vaikkapa sosiaali- ja terveydenhoidon yhdistäminen jne.) ja kaikkien kunnan alueiden viihtyvyys ja sitä kautta kunnan houkuttelevuus olla kunnan ydinkysymys?

Osmo Nieminen
Sääksjärvi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?