Café NUVAssa sai vatsan täydeltä herkkuja

33Nuva 2

Kunnan paikalle järjestämä katos tarjosi suojaa auringolta.

Moni ohikulkija kurkkii uteliaasti Café NUVAn suuntaan, mutta rohkeus ei riitä suuntaamaan kahvilaan. Se ei kahvilan pitäjiä haittaa, sillä varta vasten paikalle tulevia riittää mukavasti.

Vesilahden nuorisovaltuusto piti sunnuntaina kahvilaa nuorisotila Nurkan edustalla Vesilahden kirkonkylällä. Kyse oli ravintolapäivästä, joka on saavuttanut suuren suosion myös Suomessa. Päivää vietetään neljästi vuodessa.

Ravintolapäivänä kuka tahansa voi pystyttää tilapäisen ravintolan. Essi Siikarla, Ulla Mäkelä ja Susanna Mäkelä kertovat nuorisovaltuutettujen miettineen jotain kivaa tapahtumaa koulujen alkamisen kunniaksi. Mielessä kävi jonkinlaisen festarin pitäminen, mutta ravintolapäivä osui juuri sopivaan saumaan. Nuorisovaltuusto osallistui siihen ensimmäistä kertaa.

Suuri osa ruokien raaka-aineista tuli paikalliselta Kurjen luomutilalta. Suosituiksi osoittautuivat kana- ja kasvispiirakka salaatin kera sekä tietysti kahvi. Vohvelirautakin kävi kuumana.

”Tosi hyvää”

Piirakoita oli tehty kaksi pellillistä kumpaakin sorttia. Ainakin pari tuntia kahvilan avaamisen jälkeen näytti siltä, että mitoitus osui kohdilleen, vaikka kävijöiden määrää ei osattu yhtään arvioida etukäteen.

Nuoret tekivät itse kaikki ruoat. Tapahtuman järjestämisessä oli apuna nuoriso-ohjaajia sekä etsivä nuorisotyöntekijä, mutta kuusi nuorta tekivät suurimman työn. Kunta tuli vastaan ja hankki paikalle telttakatoksen.

Vaikka ravintolapäivän järjestäjiltä ei vaadita hygieniapassia, valtaosalla nuorista se on suoritettuna. He tiesivät mitä tekivät, joten eväitä sai syödä turvallisin mielin.

Rahan kerääminen ei ollut päivän päätarkoitus, mutta nuorisovaltuuston budjettiin on sisällytetty summa varainhankinnalle. Rahaa ei ole korvamerkitty mihinkään erityiseen tarkoitukseen.

Kävijöitä oli jo parin ensimmäisen tunnin aikana kirjaimellisesti vauvasta vaariin. Paikalle tulleet saivat myös hengen ravintoa, sillä Perttu Piispanen ja Jesse Suksia musisoivat päivän aikana.

Lempäälässä asuvat Paula ja Esa Hinkkanen olivat liikkeellä Vesilahdessa, ja he katsoivat etukäteen, että kahvila on sopivasti reitin varrella.

– On tosi hyvää, Kaikkoset sanovat, kun kanapiirakka ja salaatti katoavat parempiin suihin.

– Jälkiruoaksi syödään vohvelit ja juodaan kahvit.

33Nuva 4

Jesse Suksia (vas.) ja Perttu Piispanen viihdyttivät kahvilan asiakkaita.

33Nuva 3

Paula ja Esa Hinkkanen kehuivat kahvilan antimia maukkaiksi.

33Nuva 1

Ulla Mäkelä (vas.), Emma Kaikkonen ja Essi Siikarla olivat nousseet aamulla ajoissa kokkaamaan, jotta kahvilassa riitti myytävää.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?