Pyöräilijä, älä aja päälle, toivoo pieni koululainen

Mies tulee lukion kohdalla Tampereentietä alaspäin yhteiseksi merkityllä kaistattomalla pyörä- ja kävelytiellä polkien urheilupyörällä vauhdilla mäkeä alas. Ajaa lähes pienen koululaisen päälle – ja kiroilee vielä ohi mennessään.

Lapsi saattoi vahingossa mennä eteen mutta juuri tästähän taas koulujen alkaessa varoitellaan; pienet koululaiset, toimintansa ennakoimattomuudessa, ovat eläviä varoitusmerkkejä liikenteessä – on aikuisten velvollisuus taata heidän turvallisuutensa liikenteessä. Lapset vasta harjoittelevat liikenteessä kulkemista ja heidän on saatava harjoitella liikennettä turvallisesti. Pyörää vauhdilla ajavat aikuiset voivat siirtyä autotielle ajamaan, jotta eivät sotkisi pieniä koululaisia alleen. Toive vauhdin hiljentämisestä on kohdistettu myös pyöräilijöille!

Niitty-tokaluokkalainen ja Kaisa-äiti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?