”Ravintolapäivässä parasta on leipominen”

33Maakalantie 1

Ilona Naskali (vas.), Anni Maskuniitty ja Milla Kinnunen ovat ahkeria leipureita.

Maakalantien perällä Lempäälässä oli ravintolapäivänä kolme innokasta nuorta leipuria suut hymyssä. Milla Kinnunen, Anni Maskuniitty ja Ilona Naskali osallistuivat ravintolapäivään jo toista kertaa. Kokemus viime keväältä oli niin mukava, että he halusivat taas polkaista pystyyn kahvilan.

Milla ja Anni ovat kymmenvuotiaita, Ilona vasta kahdeksan. Tytöt ovat innokkaita leipureita, ja tarjolla oli suolaisia ja makeita herkkuja. Nuori Ilona sai äidiltään hiukan jeesiä tarjottavien valmistamisessa, mutta vanhemmat tytöt eivät apua tarvinneet.

– Ravintolapäivässä on parasta se, kun saa leipoa, pohtii Milla.

Muut tytöt täydentävät, että on myös kivaa tavata uusia ihmisiä.

Vanhempien idea oli, että ulkoilmakahvilan yhteydessä järjestettiin peräkonttikirppis. Paikalla hyörikin runsaasti väkeä, ja tytöillä piti kiirusta myyntitouhuissa. Millan leipomuksista eniten näytti menevän pitsaa ja tiikerikakkua, Annin myyntipöydästä taas katosivat herkulliset muffinssit parempiin suihin. Ilonalta ostettiin etenkin mustikkapiirakkaa.

Tytöt näkivät vaivaa myös tapahtuman mainostamiseksi. Tolppiin kiinnitettiin ilmoituksia, ja he jakoivat mainoksia myös tien asukkaiden postilaatikoihin.

Jos se tytöistä on kiinni, niin tämä ei ollut viimeinen kerta, kun Café Maakalantie osallistuu ravintolapäivään.

33Maakalantie 2 33Maakalantie 3

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?