Käsityökeskuksen edessä laulettiin valituslaulua ja koettiin savupirttisimulaatio

Bussillinen taiteilijoita, olkaa hyvät

Lempäälän Käsityökeskuksen eteen kurvasi keskiviikkona 19. elokuuta bussillinen taiteilijoita.

Bussi toi Lempäälään musiikkia ja tanssia sekä hyväntuulista menoa

Bussi toi Lempäälään musiikkia ja tanssia sekä hyväntuulista menoa

Taidebussin matkassa saapuivat tamperelaiset kansan- ja maailman musiikkien yritys Kulttuuriosuuskunta Uulu, taideyhtiö Puhti sekä freelance-tanssitaiteilijoiden VAPAAkollektiivi. Taiteilijat kävivät ennen Käsityökeskuksen kaikille avointa yhteisesitystään esiintymässä kunnan etukäteen valitsemissa kohteissa.

Moision koululla järjestettiin Uulun ineraktiivinen konsertti Väinö Västäräkin matkassa ja myös Toimintakeskuksessa konsertoitiin, siellä esiintyjänä oli Puhti. Vapaakollektiivi esitti Pesäpuussa ja Himminkodossa Kameleontit-tanssiesityksen .

Hakkarin koululla Juhana Nyrhinen Kulttuuriosuuskunta Uulusta veti Jopo-luokkalaisille romusoitinpajan. Oppilaille oli annettu ohjeistukseksi tuoda mukanaan kouluun käytöstä poistettua tavaraa. Saaliina oli ainakin kuulakärkikynä ja puolen litran limupullo. Kynästä kehiteltiin pyypilli ja limupullosta kitara. Lisäksi nuoret valmistivat helistimiä säilyketölkeistä.

– Meillä oli pari tuntia aikaa valmistaa soittimia. Nuorten into oli kova ja lastut lensivät, Juhana Nyrhinen kuvailee.

Taidebussin tuottaja Henna Leisiö kertoo, että taidebussi on otettu vastaan hyvin. Esimerkiksi monet vanhukset joihin ei enää saada kontaktia ovat reagoineet moderniin tanssiin. Monet ennakkoluulot on Taidebussin taiteilijoiden toimesta murskattu.

Bussin taiteilijaryhmät haluavat tehdä taiteen helposti lähestyttäväksi. Tämän vuoksi

keikkoja tehdään  päiväkodeissa, palvelutaloissa, toreilla ja kirjastoissa Mukana on niin soittoa, laulua, tanssia, kuuntelua kuin itse tekemistä. Taidebussi kiertää Pirkanmaata elokuun loppuun saakka. Kaksivuotinen rahoitus päättyy kesän jälkeen, mutta Henna Leisiö on optimistinen, että ensi kesänäkin taiteilijoita työllistetään maakunnissa ja taidetta tuodaan kaikelle kansalle.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?