Futistytöt pronssimitalit kaulassa kotiin IKU Cupista

Lekifutis_IKUCup1

C/D-tytöt pelasivat IKU Cupissa pronssille. Pronssipeli oli varsinainen trilleri, sillä maaleja tehtiin tasatahtiin aina loppuvihellykseen asti

LeKi-futiksen C/D-tytöt pelasivat aurinkoisen turnauksen Ikaalisissa 15.–16. elokuuta. Joukkue lähti IKU Cupiin lähes koko joukkueen vahvuudella ja alla oli maalirikas sarjapelivoitto edellisestä kotipelistä. Lauantaina lohkopeleissä LeKi-tytöt ottivat maukkaat taisteluvoitot hyvin puolustaneesta Ylöjärven Ilveksestä (0–1) sekä Parkanon Visasta (3–2), jota vastaan tytöt nousivat sillasta oltuaan ensimmäisen puolikkaan jälkeen maalin verran tappiolla. Onnistujia löytyi joukkueesta laajalla rintamalla, ja kun tuomarin pilli päätti pelin, oli LeKi-futis tehnyt tarvittavat maalit ja jatkoi iltapäivään puhtaalla pelillä. Alkusarjan viimeinen peli oli Porin kovaa alueliigajoukkuetta NiceFutista vastaan, jota vastaan tytöt pelasivat loppuun asti kovalla sykkeellä. Alueliigan rutiini toi porilaisille ansaitun 4–0 voiton ja lohkon ykköstilan.

Toiseen päivään hyvä alkusarjan sijoitus mahdollisti rauhallisen aikataulun ja hyvin aikaa valmistautua välierävastuksen, toisen Porin alueen yhteisjoukkueen KF/TOVEn haastamiseen. Yhteisjoukkue oli saanut kasaan vahvan arsenaalin, ja meni välieräparista ansaitusti finaaliin NiceFutiksen pariksi tuloksella 3–1. Vastustajan raudanlujasta hyökkäyspelistä kertoi se, että molemmat LeKi-tyttöjen maalivahdit loukkaantuivat torjuntatehtävissä. Edessä oli pronssipeli ilman kunnossa olevaa maalivahtia.

Vastustajaksi pronssipeliin tuli NiceFutiksen ryöpytykseen joutunut FC Haka j., joka tulisi otteluun varmasti voitontahtoisena ja välierätappiosta hyvitystä hakevana ryhmänä. Turnauksen viimeiseen peliin LeKi-futiksen maaliin asteli rohkeasti Venla Henrikson. Pronssipelistä kehkeytyikin varsinainen trilleri, sillä maaleja tehtiin tasatahtiin aina loppuvihellykseen asti. Kun aika oli täysi, oli taululla jäätävät 3–3 lukemat. Edessä kesän avausturnauksen tavoin pronssimitaleiden ratkominen pilkulta. Kun maalissa loistavasti esiintynyt Venla blokkasi kaksi Hakan vetoa ja kun LeKi:stä puolestaan Silja ja Laura saivat laukaukset verkkoon asti, oli ottelu ohi ja aika nostaa kädet ylös ja huutaa pronssimitaleiden kunniaksi.

LeKi-tytöt kohtaavat seuraavaksi Kangasalan ja Hämeenlinnan vieraskentillä. Tyttöjen kotipeliin pääsee kannustamaan seuraavan kerran vasta kauden viimeisessä pelissä 17. syyskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?