Aloite Terveystaskun perehdyttämiseksi

Terveydenhuollossa on otettu käyttöön pitkäaikaispotilaiden hoitoseurantaa tukeva Terveystasku-ohjelma. Asiakas voi ohjelmaan kirjata kotona itse ottamiaan, sairauden seurannassa tärkeitä veri- ja verenpainearvoja.

Ohjelman käyttö ei ole itsestäänselvyys ikäihmisille, joista suuri osa on juuri ko. pitkäaikaissairauksiaan kotona seuraavia.

Ohjelman tarkoitus on helpottaa terveydenhuollon henkilöstön työtä: kirjauksia. Tässä ei kuitenkaan onnistuta, jos ohjelmaa ei saada asiakaskunnan keskuudessa käyttöön.

Olen tehnyt kuntaan 18. elokuuta asiasta aloitteen, jossa esitetään, että Lempäälän eri potilasyhdistyksille, esimerkiksi diabetesyhdistykselle sekä eläkeläisjärjestöille, järjestetään koulutusta ko. ohjelman käytössä. Paikkana voisi olla esimerkiksi Lempostupa.

 

Maikki Hämäläinen–Ylikahri

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>